Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Legenderne der aldrig fik indspillet en plade sammen

Nyt fokus på det historiske telegram, hvor Jimi Hendrix og Miles Davis inviterer Paul McCartney til at gå i studiet sammen og indspille en plade.

Umuligt. Sådan ville de fleste nok tænke, hvis nogen sagde Jimi Hendrix, Miles Davis og Paul McCartney.

Ikke hver for sig, men sammen. I en superstjerne-gruppe, hvor guitar-legenden, trompetisten og Beatles-bassisten skulle indgå i et helt unikt samarbejde om at indspille en plade.

McCartney bundet af sit pladeselskab

Det telegram, som bl.a. er underskrevet af Jimi Hendrix og sendt til Poul McCartney med opfordringen til et samarbejde, er udstillet på Hard Rock Café i Prag. Når der igen er kommet fokus på telegrammet, skyldes det den seneste Hendrix-udgivelse, der af kendere opfattes som hans sidste ikke tidligere udgivne studieindspilning før han døde.

Samarbejdet blev dog aldrig til noget. Ifølge nyhedsbureauet AP måske fordi, at Paul McCartney i 1969 var bundet af sin kontrakt med pladeselskabet  Apple og af sit partnerskab med John Lennon. Hvis McCartney da overhovedet nogensinde modtog telegrammet, som blev sendt til ham i London den 21. oktober med en opfordring til at gå i studiet sammen med Hendrix og Davis. Det har musikhistorikere tidligere tvivlet på. 

Afsløret af Hard Rock Café 

Nyhedsbureauet skulle have forsøgt at få en kommentar fra Paul McCartney, men ifølge hans manager skulle McCartney i øjeblikket have for travlt med sin verdensturné til at forholde sig til et mere end 40 år gammelt telegram.

Det historiske  telegram har efterhånden været glemt i en del år, men blev afsløret i 1995, da Hard Rock Café fik fat i det. Det har også været kendt længe, at Miles Davis og Jimi Hendrix ville indspille en plade sammen, men det var først i 1995, at det kom frem for offentligheden, hvem de to legender ønskede skulle være bassisten.

Ifølge AP fik de tre musikere - der udover Hendrix og Davis var trommeslageren Tony Williams - dog svar. Svaret skulle være blevet afsendt af Beatles-assistenten Peter Brown, der skrev at Paul McCartney var bortrejst de næste to uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.