Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Leder af pædofiliring skjulte dokumenter­ i ministerium

Ikke blot anklages det britiske indenrigsministerium for at dække over pædofile politikere i Westminster. Dømt leder af pædofiliforening hævder, at han skjulte kompromitterende­ materiale­ i ministeriet.

Jimmy Savile, som her deltager i et Commonwealth-arrangement i 2002, er kendt som den mest profilerede børnevært i Storbritannien i 1970erne og 1980erne. Siden han og andre berømtheder er blevet afsløret som medlemmer af en omfattende pædofiliring, er arnestedet for ringens virke rykket tættere og tættere på magtens centrum. Senest er det kommet frem, at der blev skjult dokumenter i Storbritanniens indenrigsministerium. Foto: Adrian Dennis/AFP
Jimmy Savile, som her deltager i et Commonwealth-arrangement i 2002, er kendt som den mest profilerede børnevært i Storbritannien i 1970erne og 1980erne. Siden han og andre berømtheder er blevet afsløret som medlemmer af en omfattende pædofiliring, er arnestedet for ringens virke rykket tættere og tættere på magtens centrum. Senest er det kommet frem, at der blev skjult dokumenter i Storbritanniens indenrigsministerium. Foto: Adrian Dennis/AFP

LONDON: En tidligere leder af en kampagnegruppe for lovliggørelse af pædofili hævder, at han skjulte materiale for politiet inde i det britiske indenrigsministerium.

Steven Adrian Smith var sikkerhedsgodkendt til at arbejde som elektriker i Westminster i slutningen af 1970erne og begyndelsen af 1980erne, mens han stod i spidsen for gruppen »Pædofil Informationsudveksling«, der udførte lobbyarbejde for at lovliggøre seksuel aktivitet mellem voksne og mindreårige.

Indenrigsministeriet har afvist at kommentere oplysningerne fra Smith, der blev fængslet i 1991 og på ny i 2011.

Informationerne lægger blot yderligere pres på ministeriet, der er under anklage for at dække over pædofile politikere i parlamentet, hvilket netop har fået den britiske regering til at lancere den største kulegravning af pædofili nogensinde.

Offentlige institutioner fra parlamentet til politiet over sygehuse til skoler, kirker og BBC bliver nu underlagt en uafhængig undersøgelse af, hvordan og hvorfor pædofile ustraffet har fået lov til at forgribe sig på børn i årtier.

Storbritanniens indenrigsminister, Theresa May, sagde under sin annoncering af kulegravningen forleden, at »vi går efter at retsforfølge menneskene bag disse modbydelige forbrydelser«.

Hele skandalen om pædofili begået af samfundsspidser og berømtheder i fortiden tog fart i 2012, da et TV-program afslørede, at Storbritanniens mest berømte børne-TV-vært i 1970erne og 1980erne, Jimmy Savile, var en notorisk pædofil. Siden er det dokumenteret, at han efterlader sig flere end 500 ofre, hvoraf den yngste var to år. På et hospital i Leeds, hvor han arbejdede som frivillig, havde han også sex med døde i lighuset.

Savile-skandalen førte til Operation Yewtree, en kulegravning af kendtes historiske overgreb på mindreårige. 16 kendisser har været anholdt, og så sent som i sidste uge fik den i dag 84-årige tidligere børne-TV-vært Rolf Harris fem år og ni måneders fængsel for uanstændig opførsel over for fire unge piger.

Men skandalen forgrener sig i disse dage fra TV-berømtheder til toppolitikere, efter at det i weekenden kom frem, at et 40 sider langt dokument om en stribe pædofile politikere blev overleveret til den daværende konservative indenrigsminister, Lord Brittan, i 1983.

Men ingen blev nogensinde tiltalt, og i dag er dokumentet, sammen med flere end 100 andre sagsmapper, forsvundet fra indenrigsministeriets arkiver. Destrueret eller fjernet.

Hemmelighed offentliggjort i 1986

Dertil kommer informationerne fra Steven Adrian Smith, også kendt som Steven Freeman.

Han blev den pædofile lobbygruppes leder i 1979, og på cirka på dette tidspunkt begyndte han at arbejde i et elektrikerfirma, der fik kontrakt på arbejde i indenrigsministeriet.

BBC har set en udlægning af begivenhederne fra den tid skrevet af Smith og diskret offentliggjort i en bog i 1986, der er gemt af vejen i et lukket område af det britiske nationalbibliotek, British Library, i London.

Smith skriver, at han arbejdede i indenrigsministeriet i fire år, hvor hans job var at overvåge et kontrolpanel med alarmsystemer.

»Jeg havde et møbleret kontor helt for mig selv syv dage om ugen på et skiftehold,« skrev han og tilføjede, at han gemte papirer med følsomme oplysninger fra sin pædofiliforening »i aflåste skabe dér, hvor politiet aldrig nogensinde ville have fundet dem i tilfælde af en ransagning«.

Hans påstande underbygges af vidne­udsagn fra to senere retssager, der involverede medlemmer af hans lobbygruppe.

I en retssag i 1984 i Old Bailey hørte retten, hvordan Steven Adrian Smith brugte et telefonnummer i indenrigsministeriet som kontakt for den pædofile gruppe.

I 1991 blev han fængslet i 18 måneder i en anden retssag, hvor retten hørte, at et magasin, hvor folk skrev om deres seksuelle erfaringer med børn, sandsynligvis var blevet »offentliggjort« fra indenrigsministeriets bygninger.

Aktivist afslørede de pædofile

Smiths ansættelse i ministeriet endte i 1982, efter at en aktivist, der kæmpede for at stoppe pædofiligruppen, infiltrerede den og afslørede, at dens leder og et andet medlem var medarbejdere i regeringsbygningen.

De to fik inddraget deres sikkerhedsgodkendelse, og en talsmand for ministeriet sagde dengang, at det var »usandsynligt«, at Steven Adrian Smith nogensinde mødte indenrigsministeren, og at han »aldrig havde arbejdet med noget, der involverede sikkerhed«.

Men i sin egen udlægning skrev Smith om sin overraskelse over det faktum, at historien aldrig blev opsnappet af medierne, og at han kunne have væltet den daværende indenrigsminister.

»Den herskende klasse skulle helt klart beskyttes,« skrev Adrian Smith.

Ironisk nok kæmpede den mand, der afleverede det 40 sider lange dokument om pædofile politikere til indenrigsminister Lord Brittan i 1983, parlamentsmedlem Geoffrey Dickens, for at få forbudt »Pædofil Informationsudveksling«. Men Dickens vidste ikke, at »fjenden« i egen person selv arbejdede i indenrigsministeriet.

Steven Adrian Smith, der nu er i 50erne, blev i 2011 idømt ubetinget fængsel for besiddelse af uanstændige billeder af børn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.