Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lavine af skrald dræber 17 mennesker i Mozambique

Regnvejr fik et bjerg af skrald til at kollapse i Maputo. 17 personer blev begravet under skraldet.

Oprydningen ved foden af et bjerg af skrald i Mozambiques hovedstad, Maputo, er i gang, efter 17 mennesker er blevet dræbt af et skraldeskred. Scanpix/Mauro Vombe
Oprydningen ved foden af et bjerg af skrald i Mozambiques hovedstad, Maputo, er i gang, efter 17 mennesker er blevet dræbt af et skraldeskred. Scanpix/Mauro Vombe

Et tungt regnvejr lå mandag over Mozambiques hovedstad. Her fik det alvorlige konsekvenser, da regnvejret fik et bjerg af skrald til at kollapse. Det efterfølgende skred af skrald fangede 17 mennesker, som blev begravet og dræbt.

Myndighederne i hovedstaden, Maputo, frygter, at der kan befinde sig flere mennesker i skralde-lavinen. En eftersøgning er derfor startet.

Bjerget af skrald havde samlet sig i byens fattige kvarter, der er tæt beboet. Den store samling af skrald var ifølge det portugisiske nyhedsbureau Lusa oppe i tre etagers højde.

Et halvt dusin hjem blev ødelagt og flere beboere i området er flygtet af frygt for, at regnen får skraldet til at skride yderligere.

»Bjerget af skrald kollapsede ned på husene og mange af familierne var stadig i bygningerne,« siger Fatima Belchoir, en talsmand for de nationale katastrofemyndigheder, til Lusa.

Hun oplyser, at myndighederne nu forsøger at hjælpe de familier, der har mistet deres hjem.

Skralde-bjerget kaldes Hulene. Det er det største - men ikke det eneste - i Maputo. Der er ofte folk, der forsøger at kravle rundt i skraldet i jagten på mad eller ting, de kan sælge.

Skraldet har længe bekymret sundhedspersonale. Det skyldes både dampene fra bjerget og fluerne.

Lokale myndigheder har tidligere overvejet at lukke området.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.