Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lastbil kører ind i menneskemængde i Jerusalem

Talskvinde for israelsk politi siger, at angreb var et terrorangreb, men chaufførens identitet er ikke oplyst.

Mindst fire mennesker er døde, og adskillige er kvæstet i Jerusalem, efter en lastbil kører ind i en gruppe soldater
Mindst fire mennesker er døde, og adskillige er kvæstet i Jerusalem, efter en lastbil kører ind i en gruppe soldater

Fire soldater er dræbt, og adskillige er kvæstet i Jerusalem, efter en lastbil kører ind i en gruppe soldater, oplyser læger.

Chaufføren er palæstinenser ifølge israelsk radio. Efter at have kørt lastbilen ind i en gruppe soldater, blev han skudt. Billeder viser lastbilen med skudhuller i frontruden.

Det skete på en promenade, hvor der er udsigt til Jerusalems gamle bydel.

- Det er et terrorangreb, sagde en talskvinde for politiet umiddelbart efter.

Yderligere 15 mennesker er blevet kvæstet, da de blev ramt af lastbilen, siger politiet. Tre af dødsofrene skal være kvinder, mens den sidste er en mand, oplyser politiet.

Chaufføren på lastbilen forsøgte at ramme personer, der var ved at forlade en bus, oplyser politiet.

En israelsk buschauffør, som var øjenvidne til påkørslen, siger til israelsk radio, at lastbilen pløjede sig ind i en gruppe soldater, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Soldaterne svarede igen ved at skyde mod lastbilen og chaufføren, som det lykkedes for anden gang at påkøre gruppen.

- De skød ham, indtil de neutraliserede ham, fortæller chaufføren.

Myndighederne har endnu ikke identificeret chaufføren af lastbilen. Det er ikke oplyst, om han blev dræbt, da han blev ramt af skud.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke modtaget informationer om, at danskere skulle være blandt ofrene eller de tilskadekomne.

- Der er ingen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de dræbte og sårede, siger chef for Udenrigsministeriets Borgerservice René Dinesen.

- Men det er stadigt for tidligt at udelukke, at det kan være tilfældet, da ikke alle sårede og dræbte er identificeret, siger han.

René Dinesen oplyser, at ambassaden holder tæt kontakt til de israelske myndigheder for at få oplyst, om danskere skulle være berørt.

Vrede palæstinensere har stået bag en række angreb på jøder i Israel og det besatte vestbred. Hyppigst ved at angribe jøder med kniv, men også i flere tilfælde ved at bruge biler og lastbiler til at køre ind i folkemængder.

OPDATERES

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.