Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lager med stemmesedler brændt inden genoptælling i Irak

Iraks parlamentsformand betegner det som en planlagt forbrydelse, at lager med stemmesedler er gået op i røg.

Irakisk politi uden for den lagerbygning i Bagdad, hvor stemmesedlerne fra valglokalerne i det østlige Bagdad blev opbevaret. Årsagen til søndagens brand er ikke umiddelbart kendt. Sabah Arar/Ritzau Scanpix
Irakisk politi uden for den lagerbygning i Bagdad, hvor stemmesedlerne fra valglokalerne i det østlige Bagdad blev opbevaret. Årsagen til søndagens brand er ikke umiddelbart kendt. Sabah Arar/Ritzau Scanpix

En brand har raseret en lagerbygning i Iraks hovedstad, Bagdad, hvor omkring halvdelen af stemmesedlerne fra sidste måneds valg i Irak blev opbevaret.

Stemmesedlerne skulle tælles op en gang til, efter at regeringens egen undersøgelse angiveligt har påvist store uregelmæssigheder ved valget.

Valget den 12. maj resulterede i en overraskende valgsejr til den militante shiamuslimske leder Muqtada al-Sadr og hans alliance.

Branden brød ud i lagerbygningen i området al-Rusafa, som er et af de største valgdistrikter i det østlige Bagdad.

Her har omkring 60 procent af de to millioner stemmeberettigede vælgere i Bagdad afgivet deres stemmer.

Iraks afgående parlamentsformand, Salim al-Jabouri, opfordrer til, at valget går om, nu hvor et større antal stemmesedler må formodes at være ødelagt.

Han betegner branden som "en bevidst handling, en planlagt forbrydelse som har til formål at skjule valgsvindel og manipulation af stemmer", lyder det i en skriftlig udtalelse fra parlamentsformanden.

- Vi opfordrer til, at valget går om, tilføjer Jabouri, der ikke selv opnåede genvalg.

En talsmand for Muqtada al-Sadr udtrykker bekymring for, om nogle af de andre partier forsøger at sabotere alliancens valgsejr.

Politiet i Bagdad har endnu ikke sagt, om branden opstod tilfældigt, eller om den kan være påsat.

Det er heller ikke umiddelbart klart, om branden har ødelagt alle stemmesedlerne.

En talsmand for Iraks indenrigsministerium siger, at branden kun har ramt én af de fire lagerbygninger, hvor de forseglede bokse med stemmesedler blev opbevaret.

Ifølge statsligt tv er boksene blevet flyttet under store sikkerhedsforanstaltninger.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.