Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læs Trumps udtalelse ord for ord: »I nat opfordrer jeg alle civiliserede nationer til at tilslutte sig«

USAs præsident, Donald Trump, har holdt en tre minutter lang tale kort efter det amerikanske missilangreb på en base i Syrien.

Den amerikanske præsident har i en knap tre minutter lang tale opfordret alle »civiliserede nationer« til at tilslutte sig amerikanerne i et forsøg på at stoppe blodsudgydelserne i Syrien. Læs hans udtalelse ord for ord her:

»Kære amerikanske medborgere. Tirsdag indledte den syriske diktator, Bashar-al-Assad, et forfærdeligt angreb med kemiske våben på uskyldige civile.

Med brug af en dødbringende nervegas, kvalte Assad livet ud af hjælpeløse mænd, kvinder og børn.

Det var en langsom og brutal død for så mange. Selv smukke babyer blev grusomt myrdet i dette aldeles barbariske angreb. Ingen børn af gud burde nogensinde lide en sådan rædsel.

I nat beordrede jeg et målrettet angreb på luftbasen i Syrien, hvorfra det kemiske angreb blev udført.

Det er en vital national sikkerhedsinteresse for USA at forhindre og afspore spredningen og brugen af dødelige kemiske våben.

Ingen kan bestride, at Syrien har anvendt forbudte kemiske våben, krænket landets forpligtelser under Konventionen om Kemiske Våben og ignoreret opfordringer fra FNs Sikkerhedsråd.

Årenes tidligere forsøg på at ændre Assads opførsel har fejlet - og fejlet meget dramatisk.

Som et resultat af dette bliver flygtningekrisen ved stadig værre, og regionen bliver mere og mere destabil. Dette truer USA og vores allierede.

I nat opfordrer jeg alle civiliserede nationer til at tilslutte sig forsøget på at stoppe slagtningen og blodsudgydelserne i Syrien og også på at afslutte terrorismen i alle former og typer.

Vi spørger efter Guds visdom, mens vi møder udfordringerne af vores meget urolige verden. Vi beder for de såredes liv og for dem, der er afgået ved døden. Og vi håber, at så længe USA står for retfærdighed, vil fred og harmoni i sidste ende sejre.

Godnat. Og gud velsigne Amerika og hele verden.

Tak.«

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.