Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dokumentation

Læs fælleserklæringen fra topmødet i Singapore

Underskrifterne fra USAs præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-Un på den fælles erklæring fra topmødet i Singapore.
Underskrifterne fra USAs præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-Un på den fælles erklæring fra topmødet i Singapore.

Fælles udtalelse fra præsident Donald J. Trump fra De Forenede Stater og formand Kim Jong-un fra Den Demokratiske Folkerepublik Korea ved topmødet i Singapore.

Præsident Donald J. Trump fra De Forenede Stater og formand Kim Jong-un fra Den Demokratiske Folkerepublik Korea holdt et første, historisk topmøde i Singapore den 12. juni 2018.

Præsident Trump og formand Kim gennemførte en omfattende, dybtgående og alvorlig meningsudveksling om spørgsmål i forbindelse med etableringen af et nyt forhold mellem De Forenede Stater (USA) og Den demokratiske folkerepublik Korea (DPRK), og formand Kim Jong-un bekræftede igen sin faste og urokkelige forpligtelse på en fuldstændig afvikling af atomvåbnene på den koreanske halvø.

Overbeviste om, at etableringen af et nyt forhold mellem USA og DPRK vil bidrage til fred og fremgang på den koreanske halvø og i verden, og i erkendelse af, at den gensidige opbygning af tillid kan fremme afviklingen af atomvåben på den koreanske halvø, udtaler præsident Trump og formand Kim Jong-un følgende:

1. De Forende Stater og DPRK forpligter sig til at etablere et nyt forhold mellem de to lande i overensstemmelse med de to folks ønsker om fred og fremgang.
2. De Forende Stater og DPRK vil forene deres kræfter om at opbygge en vedvarende og stabil fred på den koreanske halvø.
3. I en bekræftelse af Panmunjom-aftalen af 27. april 2018 forpligter DPRK sig til at arbejde hen imod en fuldstændig afvikling af atomvåben på den koreanske halvø.
4. De Forende Stater og DPRK forpligter sig til at hente og sikre de jordiske rester af krigsfanger og savnede, herunder den umiddelbare hjemsendelse af dem, som allerede er identificeret.

I erkendelse af, at topmødet mellem USA og DPRK – det første i historien – var en epokegørende begivenhed af stor betydning for overvindelse af årtiers spændinger og fjendtligheder mellem de to lande og en åbning mod fremtiden, forpligter præsident Trump og formand Kim Jong-un sig til fuldt og snarligt at gennemføre bestemmelserne i den fælles erklæring. De Forenede Stater og DPRK forpligter sig til at indgå i opfølgende forhandlinger, som vil blive ledet af den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo og en relevant embedsmand på højt niveau fra DPRK ved førstkommende lejlighed med henblik på at implementere udfaldet af USA-DPRK topmødet.

Præsident Donald J. Trump fra De Forenede Stater og formand Kim Jong-un fra Statskommissionen i Den Demokratiske Folkerepublik Korea har forpligtet sig til samarbejde om udviklingen af et nyt forhold mellem USA og DPRK og til at fremme fred, fremgang og sikkerhed på den koreanske halvø og i verden.

 

Donald J. Trump, præsident for Amerikas Forenede Stater.

Kim Jong-un, formand for Statskommissionen i Den Demokratiske Folkerepublik Korea.

 

12. juni 2018

Sentosa Island

Singapore

 

Oversættelse: Lars Rosenkvist

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.