Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læk får Geert Wilders' parti til at aflyse kampagneprogram

Informationer om Wilders' person er angiveligt lækket til marokkansk bande midt under den hollandske valgkamp.

Den hollandske politiker Geert Wilders' parti har torsdag aflyst alle offentlige arrangementer i den hollandske valgkamp på grund af et sikkerhedslæk, hvor oplysninger om hans person angiveligt er blevet lækket til marokkansk bande. Scanpix/Emmanuel Dunand
Den hollandske politiker Geert Wilders' parti har torsdag aflyst alle offentlige arrangementer i den hollandske valgkamp på grund af et sikkerhedslæk, hvor oplysninger om hans person angiveligt er blevet lækket til marokkansk bande. Scanpix/Emmanuel Dunand

Den hollandske politiker Geert Wilders' parti har torsdag aflyst alle offentlige arrangementer i den hollandske valgkamp på grund af et sikkerhedslæk.

Det skriver Wilders på Twitter torsdag.

En sikkerhedsvagt, der havde til opgave at beskytte Wilders, er under mistanke for at have lækket detaljer om Wilders til folk i det kriminelle miljø, hedder det.

»Meget foruroligende nyhed. Frihedspartiet aflyser alle offentlige aktiviteter, indtil alle kendsgerninger er fremlagt i forbindelse med efterforskningen,« skriver Wilders i et tweet.

De informationer, som er blevet lækket om Wilders, skal være blevet givet til en marokkansk bande.

Det hollandske parlamentsvalg finder sted om tre uger.

Wilders, som er stærkt omstridt i Holland og i de øvrige EU-lande, har blandt andet vakt opmærksomhed med fornærmelser rettet mod marokkanere og tyrkere.

Han har længe været under beskyttelse 24 timer i døgnet.

Flere end 12,6 millioner hollandske vælgere skal vælge 150 medlemmer til et nyt parlament. Over 31 partier er indtil nu registreret ved valget.

Det EU- og eurokritiske Frihedsparti med Wilders i spidsen står tilsyneladende stærkere end nogensinde forud for valget.

Partiet kan blive landets største, men mange iagttagere siger, at de fleste andre hollandske partier næppe vil samarbejde med Frihedspartiet.

Det hollandske valg er det første af en række vigtige valg i Europa, hvor mange venter at se indvandrerkritiske og højreorienterede partier gå frem.

Premierminister Mark Rutte's Liberale parti, VVD, står til at få en andenplads med mellem 23 og 27 pladser. Wilders' parti står til at få mellem 27 og 31 pladser.

Der skal 76 pladser til et flertal i parlamentet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.