Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger uden Grænser: Svært at hjælpe Boko Haram-ofre

Overlevende på flugt efter Boko Harams angreb på Baga i Nigeria gemmer sig i områderne omkring byen, hvor det er svært for Læger uden Grænser at yde hjælp.

NIGERIA: Boko Harams blodige angreb på Baga i det nordøstlige Nigeria, som menes at have taget livet af over 2.000 mennesker, har ført til, at yderligere 5.000 indbyggere fra byen nu er på flugt.

Selvom mange har søgt tilflugt i en lejr i byen Maiduguri, hvor de får hjælp af Læger uden Grænser i lejrens sundhedscenter, befinder nogle af dem sig stadig i området omkring Baga.

Og det gør det svært at hjælpe de overlevende, oplyser Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

»På grund af sikkerhedssituationen er det svært for Læger uden Grænser at få adgang til menneskerne på flugt i Baga,« siger Læger uden Grænsers projektkoordinator i Nigeria, Isabelle Mouniaman-Nara.

»Derfor yder vi støtte i lejren,« tilføjer hun.

Lokale myndigheder forsøger at finde frem til de overlevende for at køre dem til Maiduguri, hvor de kan få lægelig hjælp.

Isabelle Mouniaman-Nara fortæller, at situationen over de seneste fire år er blevet markant værre i den nordøstlige del af Nigeria.

»Boko Harams ændring i strategi, som denne brutale fremfærd og kidnapning af børn, vil sandsynligvis kun drive endnu flere på flugt og forværre situationen for civilbefolkningen,« siger projektkoordinatoren.

Terrororganisationen Boko Haram har flere gange angrebet civile og overtaget kontrollen over landområderne i Baga, der ligger i regionen Borno i den nordøstlige del af Nigeria.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.