Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger uden Grænser sender akut ebola-hold til DRCongo

Et hold på 14 personer bliver sendt til det nordlige DRCongo for at forsøge at få bugt med ebola-sygdommen.

En læge fra Læger uden Grænser behandler en patient med ebola i Afrika i 2007. Sygdommen skaber frygt, og der er bekræftet et nyt tilfælde af virusset. Scanpix/Christopher Black
En læge fra Læger uden Grænser behandler en patient med ebola i Afrika i 2007. Sygdommen skaber frygt, og der er bekræftet et nyt tilfælde af virusset. Scanpix/Christopher Black

Kinshasa. Mindst én person i DRCongo er død af et nyt udbrud af den frygtede virussygdom ebola.

Det får nu organisationen Læger uden Grænser til at sende et hold til det afrikanske land for at bekæmpe sygdommen.

Det skriver Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

- Lørdag 13. maj vil Læger uden Grænser i samarbejde med DRCongos sundhedsministerium sende et hold på 14 personer til Likati i det nordlige DRCongo for at igangsætte et akut indgreb, skriver organisationen.

Holdet vil bestå af læger, sygeplejersker, eksperter, sundhedspersonale og epidemiologer.

Sammen med organisationer, der allerede er til stede i området, vil Læger uden Grænser foretage en vurdering af situationen.

Organisationen vil muligvis opsætte et behandlingscenter for ebolasmittede.

Det udsendte personale vil samtidig assistere lokale sundhedsmyndigheder og hjælpe med at sikre, at der bliver indført tiltag for at højne hygiejnen. Det skal ske for at undgå, at smitten breder sig.

Ebola blev opdaget i 1976 og er opkaldt efter en flod i det, der nu hedder DRCongo.

Det er en meget frygtet sygdom, der kostede flere tusinde mennesker livet i DRCongo i 2014.

- 11. maj har DRCongos sundhedsministerium underrettet WHO og partnere om et bekræftet tilfælde af ebola, skrev Verdenssundhedsorganisationen WHO på Twitter fredag.

En talsmand for WHO uddybede over for Reuters, at oplysningen om nye ebolatilfælde bliver taget meget alvorligt.

- Det (dødsfaldet, red.) er sket i en meget afsidesliggende skovregion, så vi er lidt heldige. Vi tager altid den slags meget alvorligt, sagde talsmand Eric Kabambi.

DRCongo ligger i det centrale Afrika. Det var dog de vestafrikanske lande Guinea, Liberia og Sierra Leone, der blev ramt hårdest af udbrud i 2014.

28.000 mennesker blev smittet ved udbruddet, der strakte sig over to år. Omkring 11.300 døde af den smertefulde sygdom, der viser sig ved opkast, diarre, organsvigt og indre blødninger.

Siden har der været sporadiske udbrud af virussygdommen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.