Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger Uden Grænser frygter ebolalignende sygdom i Nigeria

146 mennesker er døde af lassafeber, der ifølge Læger Uden Grænser vækker grumme minder.

Vestafrikanske sundhedsarbejdere er igen trukket i heldragter for at bekæmpe en smitsom sygdom. Det vækker ifølge Læger Uden Grænser mindre om kampen mod ebolavirusset. Scanpix/Pius Utomi Ekpei
Vestafrikanske sundhedsarbejdere er igen trukket i heldragter for at bekæmpe en smitsom sygdom. Det vækker ifølge Læger Uden Grænser mindre om kampen mod ebolavirusset. Scanpix/Pius Utomi Ekpei

En smitsom feber spreder sig i Nigeria og vækker grumme minder om den dødbringende Ebola-virus, der for blot få år siden tog livet af mere end 11.000.

Ifølge Læger Uden Grænser har 146 mistet livet til lassafeber. Sygdommen giver først feber, kvalme og hovedpine, og for en femtedel af de smittede udvikler den sig til livstruende blødninger fra øjne eller mund og organsvigt.

Derudover aborterer 95 af alle gravide kvinder, der smittes.

Sygdommen smitter fra rotter. Det sker eksempelvis, når mennesker spiser fødevarer forurenet med rotteurin eller rotteafføring. Herefter kan den smitte fra menneske til menneske ved kontakt med inficerede kropsvæsker.

Der findes ingen vaccine mod lassafeber.

Ifølge Læger Uden Grænsers estimater frygtes 1781 mennesker at være smittet. Heraf er 408 tilfælde bekræftet.

Antallet af smittede er faldet de seneste uger.

I de tre regioner Bauchi, Ebonyi og Ondo i Nigeria deltager Læger Uden Grænser i sundhedsmyndighedernes kamp mod feberen.

Det drejer sig blandt andet om, at læger og sygeplejersker skal bære beskyttende dragt, handsker og maske, når de behandler patienter.

Lassafeber har navn efter byen Lassa i det nordlige Nigeria, hvor sygdommen første gang blev identificeret i 1969.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.