Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Labour: Vi vil danne mindretalsregering

Premierminister Theresa May er endt som en "lame duck", siger Labours skyggefinansminister.

Labours såkaldte »skyggefinansminister« John McDonnell udtaler at Labour ønkser at danne en mindretalsregering, efter nattens valgresultat, hvor de Konservative og premierminister Theresa May gik katastrofalt tilbage.
Labours såkaldte »skyggefinansminister« John McDonnell udtaler at Labour ønkser at danne en mindretalsregering, efter nattens valgresultat, hvor de Konservative og premierminister Theresa May gik katastrofalt tilbage.

John McDonnell, der er et fremtrædende medlem af Labour, siger, at hans parti vil pege på, at Labour skal danne en mindretalsregering.

Han kalder premierminister Theresa May en "lame duck" - en stækket regeringschef, efter hun mistede sit absolutte flertal ved torsdagens valg.

- Vi vil pege på os selv til at tjene landet og danne en mindretalsregering. Og grunden til det er, at jeg ikke tror, at Det Konservative Parti er stabilt nok, og at jeg ikke tror, at premierministeren er stabil nok.

- Jeg ønsker ikke at være nedsættende, men jeg mener, at hun er en "lame duck" som premierminister, siger McDonnell til BBC radio.

John McDonnell er i en eventuel Labour-regering udset til at være finansminister. Det omtales ofte som en skyggefinansminister.

Han understreger, at Labour ikke ønsker at indgå i en koalitionsregering med andre partier.

Tidligere på morgenen opfordrede Labours formand, Jeremy Corbyn, May til at trække sig tilbage.

- Premierministeren har mistet konservative sæder, mistet vælgere, mistet opbakning og tillid i befolkningen.

- Jeg synes, at det er nok til, at hun bør gå, sagde Corbyn.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.