Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kystvagten indstiller eftersøgningen efter skibsforlis ved Skotland

Kystvagten har indstillet eftersøgningen efter otte besætningsmedlemmer, der var om bord på fragtskibet Cemfjord, der sank i Nordsøen lidt nord for Skotland lørdag.

Kystvagten har indstillet eftersøgningen efter overlevende fra et fragtskibet, der sank i den britiske del af Nordsøen lidt nord for Skotland, skriver BBC.

Lørdag aften blev en stor eftersøgning sat i gang, efter at fragtskibet var kæntret lørdag eftermiddag.

To helikoptere, fire redningsbåde og andre skibe deltog i eftersøgningen i et område 15 sømil nordøst for byen Wick i den nordligste del af Skotland.

Der er ikke blevet fundet nogen livstegn fra besætningen på otte mand, der var om bord på fragtskibet Cemfjord, der var på vej fra Aalborg til byen Runcorn på den britiske vestkyst, da det forliste. Cementfragteren blev fra en færge observeret liggende med stævnen i vejret omkring klokken 15.30 lørdag eftermiddag dansk tid. Vejret i området var dårligt.

Besætningen bestod af syv polske statsborgere og en filippiner.

I juli i år skabte Cemfjord også overskrifter, da skibet gik på grund ved Læsø. Skibets 57-årige russiske kaptajn viste sig at være beruset, mens han stod ved roret. Politiets alkotest viste en promille på mere end det dobbelte af det tilladte.

En talsmand for det tyske firma Brise Schiffahrt i Hamborg, som ejer skibet, oplyser ifølge The Independent, at firmaet har nedsat en krisegruppe. Han tilføjer, at den russiske kaptajn, som fik en bøde for spiritussejladsen ved Læsø i sommer, var blevet erstattet af en respekteret polsk kaptajn, som havde været ansat i firmaet i mange år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.