Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvindelige soldater i USA vil ligestilles

Fire amerikanske kvinder i uniform udfordrer forsvarsministeriet i jagten på karrieremuligheder.

Kvindelige amerikanske soldater i Bagdads al-Jihad-kvarter.
Kvindelige amerikanske soldater i Bagdads al-Jihad-kvarter.

Fire kvindelige soldater har gennem organisationen The American Civil Liberties anlagt sag mod det amerikanske forsvarsministerium for kønsdiskriminering, fordi kvinder ikke kan gøre karriere i deciderede kampenheder.

De fire kvinders argumentation lyder ifølge Reuters på, at krigens natur har ændret sig og at kvinder med forbuddet fratages karrieremuligheder.

Kvinder er stadig udelukket fra infanteri og i mindre kampgrupper, hvilket betyder, at de er udelukket fra 238.000 poster, siger organisationen. Forsvarsministeriet har dog lempet lidt på reglerne, så kvinder nu kan være med i kampenheder på fra 300 til 1.000 soldater. I Irak og i Afghanistan, hvor der ikke har været klare frontlinjer, har kvinder været i kamp trods den erklærede og kritiserede politik.

En undersøgelse fra det amerikanske forsvarsministerium fra 2009 viste, at kvinder der havde deltaget i kampgrupper i de to krige følte, at erfaringerne havde åbnet døre rent karrieremæssigt.

Det amerikanske flyvevåben er det mest åbne af værnenes, når det gælder kvinder. Har findes ingen kønsmæssige restriktioner på 99 procent af jobbene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.