Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde rakte fuckfinger til Trump - nu er hun fyret

50-årige Juli Briskman er så utilfreds med USAs nuværende præsident, at hun gav hans kortege fuckfingeren. Det har angiveligt kostet hende jobbet.

»Min puls begyndte bare at stige, da han kom kørende forbi,« fortalte Juli Briskman i et interview med The Guardian, efter at hun var blevet fanget på et foto, hvor hun rækker fuckfingeren mod præsident Trump.
»Min puls begyndte bare at stige, da han kom kørende forbi,« fortalte Juli Briskman i et interview med The Guardian, efter at hun var blevet fanget på et foto, hvor hun rækker fuckfingeren mod præsident Trump.

50-årige Juli Briskman kan ikke lide USAs præsident, Donald Trump.

Faktisk kan hun lide ham så lidt, at hun på en cykeltur ved Virginia Golf Club i sidste måned løftede den ene hånd fra styret og gav Trumps passerende kortege en lang fuckfinger med på vejen.

»Min puls begyndte bare at stige, da han kom kørende forbi,« siger hun i et efterfølgende interview med The Guardian.

Juli Briskman stemmer på Demokraterne og er generelt stærkt uenig med Trump på mange punkter. Det gælder blandt andet præsidentens beslutning om at udfase DACA, et program, der giver midlertidig beskyttelse til ikke-registrerede migranter, der er vokset op i USA.

Briskman blev siden hyldet for sin bramfri reaktion på præsidentens overhaling, men det var ikke alle, der fandt optrinnet sympatisk.

For hendes arbejdsgiver, marketings- og kommunikationsfirmaet Akima, valgte som en direkte konsekvens at fyre Briskman med øjeblikkelig varsel. Det skriver hun ifølge The Guardian på sociale medier, hvor hun også selv har delt billedet.

Hun forklarede angiveligt firmaet, at optrinnet ikke fandt sted i hendes arbejdstid, og at hun i sine delinger af billedet på sociale medier ikke nævnte sin arbejdsplads, men ledelsen mente alligevel, at billedet ville skade firmaets omdømme.

Private har ifølge The Guardian startet en indsamling for at hjælpe Briskman, der er mor til to.

Selvom Juli Briskman nu står uden job, fortryder hun ikke, at hun gav præsidenten fingeren. Tværtimod er hun glad for at være et billede på protesten mod Donald Trump, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.