Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kuwait vil rejse penge til det syriske folk

Kuwait indbyder til en international konference, der har til formål at rejse penge til de millioner af syrere, som er drevet på flugt fra borgerkrigen.

Kuwaits emir, Sheikh Sabah al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, under i et møde mellem olieeksporterende lande i Golfens Samarbejdsråd, der blandt andet omhandlende situationen i Syrien.
Kuwaits emir, Sheikh Sabah al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, under i et møde mellem olieeksporterende lande i Golfens Samarbejdsråd, der blandt andet omhandlende situationen i Syrien.

KUWAIT: Det internationale samfund bør tage effektive metoder i brug for at komme den syriske befolkning til undsætning. Det mener den kuwaitiske emir, Sheikh Sabah al-Ahmad, der nu tilbyder, at Kuwait er vært for en donorkonference i januar.

- Det syriske sår bløder stadig, og dræbermaskinen fortsætter med at slå vores brødre i Syrien ihjel hver dag, sagde emiren på et topmøde mellem de olieeksporterende lande i Golfens Samarbejdsråd, GCC, mandag ifølge Reuters.

Konferencens formål er at rejse penge til Syriens nødstedte befolkning - og dermed imødekommer Kuwait et ønske fra FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, om en international donorkonference. I sidste uge luftede generalsekretæren tanken om en sådan konference i begyndelsen af januar.

Op mod 100 dræbt i angreb på bageri

FN forsøger i forvejen at rejse op mod tre milliarder kroner til at hjælpe fire millioner mennesker i Syrien - og knap seks millioner kroner til at imødekomme de humanitære behov for op mod en million syriske flygtninge i fem lande indtil juli 2013. FN karakteriserer sin appel som »den største kortsigtede appel nogensinde«.

Kampene mellem præsident Bashar al-Assads styrker og de syriske oprørere har stået på i 21 måneder og udviklet sig til reel borgerkrig. Søndag blev byen Halfaya i det vestlige Syrien ramt af et af de blodigste luftangreb hidtil i konflikten. Her blev mellem 50 og 100 mennesker dræbt, da et bageri blev bombet.

En Youtube-video viser angiveligt det bombede bageri, og her kan man se massevis af lig både i og udenfor bageriet, mens tililende syrere forsøger at hjælpe de overlevende.

- Da jeg nåede frem kunne jeg se bunker af lig overalt på jorden. Der var både kvinder og børn, sagde aktivisten Amer al-Hamawi ifølge Reuters.

Byen Halfaya blev i sidste uge indtaget af de syriske oprørere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.