Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kurderne i Kobane går frem

Islamisk Stat er trængt tilbage i Kobane. Kurdiske styrker kontrollerer nu 80 procent af den syriske by på grænsen til Tyrkiet.

SYRIEN: De kurdiske styrker, der kæmper mod Islamisk Stat i den syriske by Kobane tæt på grænsen til Tyrkiet, kontrollerer nu 80 procent af byen, skriver BBC.

Krigere fra den lokale YPG-milits og tilrejsende fra det nordlige Irak støttes med luftangreb af fly fra USA og adskillige arabiske lande, der deltager i koalitionen mod terrorbevægelsen.

Kobane er blevet et symbol på kampen mod terrorbevægelsen i Syrien, efter Islamisk Stat for ikke så længe siden så ud til at have den fornødne styrke til at overtage kontrollen.

Hovedparten af byens indbyggere er flygtet til Tyrkiet, hvorfra de helt bogstavelig kan se røgskyerne fra eksplosionerne og høre maskingeværilden i byens gader.

Tyrkiet har vedholdende afvist at gribe ind i kampen om Kobane til fordel for kurderne, men har dog indvilget i at lade peshmerga-soldater fra det kurdiske selvstyre i Nordirak krydse grænsen for at kæmpe mod Islamisk Stat.

Kurderne er stadig underlegne rent våbenmæssigt i forhold til Islamisk Stat, men deres kampvilje og støtten fra luften har betydet, at de har trængt terrorbevægelsens krigere tilbage.

Angrebene fra luften er blevet meget præcise takket være de informationer, som kurderne på jorden er i stand til at sende til den amerikanske centralkommando. Alene mandag blev 13 af terrorbevægelsens positioner sat ud at spillet ved otte flyangreb, oplyser centralkommandoen ifølge BBC.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.