Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun 20.000 personer søgte om asyl i Tyskland i marts

Siden december er antallet af asylansøgere i Tyskland faldet stødvis hver måned. I marts ankom kun 20.000.

Berlin: Antallet af asylansøgere i Tyskland faldt med 66 procent fra februar til marts. Det oplyser den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, fredag.

- I december var der 120.000 mennesker, der søgte om asyl, i januar 90.000, i februar 60.000 og i marts 20.000, siger han.

Faldet skyldes blandt andet, at en stribe balkanlande for nogle uger siden lukkede deres grænser for flygtninge.

Samtidig strammede de tyske myndigheder i januar landets asylregler yderligere for netop at reducere antallet af asylansøgere.

Blandt andet besluttede den tyske regering, at flygtninge, som er tildelt såkaldt begrænset beskyttelse, ikke kan få familiesammenføring i to år.

Regeringens hensigt er at sende afviste flygtninge og migranter hurtigere hjem.

Tyskland modtog sidste år mere end en million flygtninge og migranter.

EU indgik i marts en aftale med Tyrkiet om, at afviste asylansøgere samt flygtninge og migranter, der ikke søger asyl i Grækenland, skal sendes retur fra Grækenland til Tyrkiet.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage over havet, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genbosætte vedkommende i EU.

202 migranter var mandag den første gruppe af migranter, der blev sendt tilbage. Det drejede sig hovedsageligt om folk fra Pakistan og Afghanistan.

Fredag morgen blev yderligere 45 pakistanere fragtet med færge fra Lesbos tilbage til Tyrkiet, og endnu en båd ventes at sejle til Tyrkiet senere fredag, oplyser græsk tv. Det drejer sig formentlig om 80 personer.

Den tyske indenrigsminister siger fredag, at aftalen mellem EU og Tyrkiet har fået "en god start".

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.