Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kristian Jensen tror på handelsaftale på trods af Trump

Dansk udenrigsminister vil ikke erklære TTIP for død, selv om Donald Trump har udtalt sig meget kritisk.

Udenrigsminister Kristian Jensen tror på en frihandelsaftale med USA, selv om Donald Trump har kaldt TTIP for "det rene vanvid." Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Udenrigsminister Kristian Jensen tror på en frihandelsaftale med USA, selv om Donald Trump har kaldt TTIP for "det rene vanvid." Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Der er stadig håb for frihandelsaftalen med USA, TTIP, selv om den nyvalgte amerikanske præsident, Donald Trump, har udtalt sig meget kritisk om den.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V), som er i Bruxelles for at diskutere EU's fremtidige handelspolitik med de andre medlemslandes handels- og udenrigsministre.

- Den der lyves død, lever længe. Vi skal holde fast i muligheden for at lave en ambitiøs frihandelsaftale med USA, siger Kristian Jensen.

Donald Trump har ellers ikke lagt skjul på i løbet af valgkampen, at han var en erklæret modstander af frihandelsaftalerne.

TTIP har han blandt andet kaldt for "det rene vanvid."

- Det er de andre landes primære våben til at skade USA og fratage os vores job, har Donald Trump sagt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men Kristian Jensen holder fast i sin optimisme på trods af tidligere udtalelser.

- Der har været mange udtalelser, som så siden er blevet justeret og modereret. Trump og hans hold skal nu til at finde ud af, hvad han præcis mener på en række områder, siger han.

- Vi skal huske på, at en frihandelsaftale sagtens kan tage seks til syv år at forhandle igennem, og så lang tid har vi slet ikke været i gang med TTIP.

Modsat Donald Trump er den danske udenrigsminister nemlig stor tilhænger af frihandel, og han holder fast i, at en frihandelsaftale med USA er i Danmarks bedste interesse.

- Vi skal forhandle frit med landene i verden. Jo mere vi handler, og jo mere vores økonomi er integreret, desto stærkere bliver samarbejdet.

- Dermed bliver der også større mulighed for at skabe job i Europa såvel som USA, afslutter Kristian Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.