Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kriseramte grækere begår selvmord

Antallet af selvmordsforsøg er vokset markant i Grækenland, siden landet blev ramt af den økonomiske krise.

offentligt ansatte grækere demonstrerer - med kiste og bårebuketter for at sende et dystert signal - mod regeringens nedskæringer i den offentlige sektor.
offentligt ansatte grækere demonstrerer - med kiste og bårebuketter for at sende et dystert signal - mod regeringens nedskæringer i den offentlige sektor.

I april skød en 77-årig tidligere apoteker sig i hovedet uden for parlamentet i Athen. Inden han trykkede på aftrækkeren råbte manden ifølge vidner, at han havde gæld, og at han ikke længere kunne holde sit liv ud.

Den ældre mand er blevet et symbol på den økonomiske krise i Grækenland, og han er langt fra den eneste græker, der har taget sit eget liv på grund af krisens konsekvenser.

En ny opgørelse fra græsk politi, som ministeren for offentlig orden, Nikos Dendias, netop har præsenteret for parlamentet, viser ifølge Reuters at antallet af selvmordsforsøg er steget fra 677 i 2009 til 927 i 2011.

Nikos Dendias oplyser desuden, at stigningen ser ud til at fortsætte i år. Foreløbig er statistikken kun opgjort frem til og med 23. august, og her havde 690 grækere forsøgt at begå selvmord.

Opgørelsen viser ikke, hvor mange af forsøgene, der er lykkedes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.