Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kreml opfordrer alle til tilbageholdenhed i Syrien

Ruslandes ledelse: Beskyldninger om, at syriens militær begik kemisk angreb er ikke baseret på kendsgerninger.

Ruslandes ledelse: Beskyldninger om, at syriens militær begik kemisk angreb er ikke baseret på kendsgerninger. (Sputnik/Kremlin/Michael Klimentyev via REUTERS)
Ruslandes ledelse: Beskyldninger om, at syriens militær begik kemisk angreb er ikke baseret på kendsgerninger. (Sputnik/Kremlin/Michael Klimentyev via REUTERS)

I en erklæring fra Kreml onsdag udtrykker Ruslands ledelse håb om, at alle sider vil udvise tilbageholdenhed i Syrien og undgå handlinger, som kan destabiliser en allerede skrøbelig situation i Mellemøsten.

Kreml siger, at beskyldninger om, at syriske regeringsstyrker angreb med kemiske våben ikke er baseret på kendsgerninger, og et russisk ønske om en neutral undersøgelse bliver gentaget.

Til et spørgsmål om, at Ruslands ambassadør i Libanon har udtalt til Hizbollahs tv-station, al-Manar, at ethvert amerikansk missil, som affyres mod Syrien, vil blive skudt ned, hedder det, at Kreml ikke har nogen kommentarer til disse udtalelser.

»Hvis der kommer et angreb, udført af amerikanerne, så vil missilerne blive skudt ned og endda også det sted, de kommer fra,« siger ambassadøren i en erklæring, der blev udsendt få timer før erklæringen fra Kreml.

Præsident Donald Trump og den britiske premierminister, Theresa May, samt Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, gjordet det tirsdag klart, at de vil have sat en stopper for brugen af kemiske våben i Syrien.

De sagde, at der vil komme en kraftig reaktion på et angreb i weekenden, hvor vestlige lande beskylder det syriske regime for at stå bag anvendelsen af kemiske våben.

USA og dets allierede drøfter en kraftig reaktion på et angreb i Douma ved Damaskus lørdag, hvor mindst 60 blev dræbt, og hvor hundreder ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO har haft symptomer på at være blevet kemisk forgiftet.

I erklæringen fra Kreml bliver det understreget, at Rusland er stærkt imod mulige amerikanske angreb på dets allierede.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.