Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kraftigt jordskælv rammer Japan

Rystelser på 7,3 Richter under havbunden ud for området der blev hårdest ramt af sidste års tsunami.

Epicenteret ud øst for Japan.
Epicenteret ud øst for Japan.

JAPAN: Et kraftigt jordskælv ud for kysten i det nordøstlige Japan har fredag skabt rystelser, der kunne mærkes helt til Tokyo.

Jordskælvet har ramt det område, hvor et ødelæggende jordskælv og en efterfølgende tsunami kostede op mod 20.000 mennesker livet 11. marts sidste år – og udløste den værste nukleare krise i 25 år, skriver Reuters.

De foreløbige målinger af jordskælvet har vist en styrke på 7,3 på Richterskalaen ifølge det videnskabelige agentur US Geological Survey, der samtidig meddeler, at der ikke er risiko for en »vidtrækkende tsunami«, men at der kunne forventes en bølge på cirka en meters højde. Der har endnu ikke været meldinger om tilskadekomne efter jordskælvet fredag, skriver Reuters.

Japanere har efter jordskælvet brugt de sociale til at dele billeder af deres TV-skærme med tsunami-advarslen og til at sikre, at familie, venner og bekendte er i sikkerhed, ligesom telefonlinjerne er blevet ramt af overbelastning.

På den japanske skala, der går fra et til syv og måler mængden af rystelser, er jordskælvet i regionen Miyagi blevet målt til at have en styrke i den lave del af 5, hvilket kan betyde, at der kan være sket skader på veje eller huse, som er mindre modstandsdygtige over for jordskælv. I Tokyo blev skælvet registret som 4 på den japanske skala.

Kystområderne i det nordøstlige Japan er stadig mærket af tsunamien 11. marts sidste år. Jordskælv, der udløste den katastrofale flodbølge dengang målte 9 på Richterskalaen.

Regeringen erklærede i december, at katastrofen var under kontrol, men meget af området er fortsat uden befolkning. Operatøren af Fukushima-atomkraftværket, Tokyo Electric Power Co, rapporterer, at der ikke har været uregelmæssigheder på atomkraftværkerne siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.