Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kort over våbenejere vækker harme

En amerikansk avis har offentliggjort et interaktivt kort med adresser og navne på mennesker, som har en våbentilladelse. Se kortet her.

Det har affødt debat, at en amerikansk avis har offentliggjort et kort, hvor man kan se, på hvilke adresser personer har tilladelse til at have et håndvåben, og få oplyst navn og adresse.
Det har affødt debat, at en amerikansk avis har offentliggjort et kort, hvor man kan se, på hvilke adresser personer har tilladelse til at have et håndvåben, og få oplyst navn og adresse.

Der er for alvor blevet sat spørgsmålstegn ved den liberale, amerikanske våbenlov efter skolemassakren på Sandy Hook Elementary School, der d. 13. december kostede 20 børn og syv voksne livet i byen Newtown.

Den debat har nu fået et nøk mere, efter den amerikanske avis The Journal News til stor opstandelse har offentliggjort et interaktivt kort med navne og adresser på de mennesker, der har tilladelse til at eje et håndvåben i regionerne Westchester og Rockland i staten New York.

På kortet kan man zoome ind på de røde prikker, der indikerer, at personen har tilladelse til at have et håndvåben, og få oplyst navn og adresse. Det har affødt næsten 2.200 kommentarer fra hovedsageligt vrede og utilfredse læsere.

- Skal vi nu også til at bære gule davidsstjerner, så offentligheden kan se, hvem vi er?, spørger en læser.

Andre læsere truer med at kvittet deres abonnement på avisen:

- Det er vanvittigt. Hvorfor i alverden vil I offentliggøre oplysninger om hver eneste, der har ret til at eje et våben? Hvad håber i at opnå med det. Det er den type ting, man gør mod seksualforbrydere ikke mod lovlydige våbenejere. Hvad bliver det næste? Skal jeg hænge et flag uden for mit hus, der fortæller, at jeg er våbenejer? Jeg ophæver mit abonnement på avisen i dag, skriver en forarget læser.

Efter historien er gået verden rundt på under en uge, har avisens udgiver, Janet Hasson, i en erklæring forsvaret avisens handlinger.

- En af vores opgaver er at videregive offentligt tilgængelige informationer om relevante emner, selv om de er upopulære. Vi vidste, at offentliggørelse af databasen ville være kontroversiel, men vi følte at informationsdeling omkring våbentilladeser er vigtig i kølvandet på Newtown-skyderiernem, sagde Janet Hasson.

Avisen har fremskaffet de personlige informationer gennem retten til aktindsigt. Det understreges, at kortet ikke med sikkerhed kan fastslå, om den enkelte borger ejer et våben, men kun at de har tilladelse til at anskaffe sig et håndvåben. Borgere med rifler og haglgeværer, som kan erhverves uden tilladelse, fremgår heller ikke af det interaktive kort.

Se kortet her (Eksternt link)

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.