Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kort før Trump-møde: Assad planlægger besøg hos Kim Jong-un i Nordkorea

Nordkorea og Syrien har gode relationer. Den syriske leder lægger nu op til et topmøde med Kim Jong-un.

- Jeg skal besøge DPRK og møde Kim Jong-un, siger Assad, der omtaler Nordkorea med initialerne for landets officielle navn, Koreas Demokratiske Folkerepublik. Ho/Ritzau Scanpix
- Jeg skal besøge DPRK og møde Kim Jong-un, siger Assad, der omtaler Nordkorea med initialerne for landets officielle navn, Koreas Demokratiske Folkerepublik. Ho/Ritzau Scanpix

Syriens præsident, Bashar al-Assad, siger, at han har planer om at besøge Nordkoreas leder, Kim Jong-un, rapporterer statslige, nordkoreanske medier søndag.

Mødet vil kunne blive det første statsbesøg for Kim i Pyongyang.

»Jeg skal besøge DPRK og møde Kim Jong-un,« siger Assad, der omtaler Nordkorea med initialerne for landets officielle navn, Koreas Demokratiske Folkerepublik.

Assad skal have fremsat udtalelsen, da han tog imod den nordkoreanske ambassadør, Mun Jong-nam.

Nordkorea og Syrien har gode relationer, og FN-inspektører har beskyldt Nordkorea for at samarbejde med Syrien om kemiske våben. Beskyldningen bliver afvist af Nordkorea.

Udmeldingen fra Assad kommer på et tidspunkt, hvor der er fokus på et kommende topmøde mellem Nordkoreas leder og USAs præsident, Donald Trump.

Sanktionerne mod Nordkorea vil blive opretholdt, indtil der er taget »verificerbare« skridt mod en afvikling af styrets atomvåbenprogram.

Det siger USAs forsvarsminister, Jim Mattis, som har understreget vigtigheden af, at FNs Sikkerhedsråd bevarer sanktionerne mod styret indtil videre.

»Vi vil først lette presset på Nordkorea, når styret har taget verificerbare og uigenkaldelige skridt mod en atomafrustning,« siger Jim Mattis.

»På dette tidspunkt er vi fast besluttet på at forstærke vores militære samarbejde mest muligt for at bevare freden,« siger Jim Mattis.

Mødet mellem Trump og Kim skal efter planen finde sted i Singapore 12. juni.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.