Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Korrespondent i Kiev: Folk er skeptiske og afventende

Demonstranterne på Uafhængighedspladsen venter på nyt om den fredsaftale, som præsidenten hævder at have indgået. Men selv om oppositionslederne har sagt god for aftalen, er det ingen garanti for, at folk på pladsen følger dem, siger Berlingskes korrespondent.

UKRAINE: Demonstranterne på Uafhængighedspladsen i Kiev er afventende og skeptiske i forhold til den fredsaftale, som præsident Viktor Janukovitj hævder at have indgået med oppositionen.

Det siger Berlingskes korrespondent i Kiev, Simon Kruse.

»Folk venter på at høre, hvad der er foregået i løbet af natten, og hvad der er kommet ud af forhandlingerne,« siger Simon Kruse.

Nogle tusinde demonstranter er fortsat forsamlet på Uafhængighedspladsen, hvor der har været forholdsvis roligt natten til fredag, mens forhandlingerne om aftalen har stået på.

Aftalen betyder ifølge flere nyhedsbureauer, at præsident- og parlamentsvalg fremrykkes, og at forfatningen ændres.

Men det er endnu sparsomt, hvad der er sluppet ud om detaljerne i aftalen, der ifølge præsidentens kontor skal underskrives fredag klokken 11.

»Jeg har hørt nogle sige, at de håber, at det kan blive et vendepunkt, fordi at man vil vende tilbage til en tidligere udgave af forfatningen, der giver mere magt til parlamentet og mindre til præsidenten. Men der er andre, der siger, at de ikke tror på det, og at der nok alligevel kommer en slags borgerkrig,« siger Simon Kruse.

Mens han beretter fra Uafhængighedspladsen, lyder der jubelbrøl fra folk omkring ham.

»Det er en gruppe politifolk fra Lviv i den vestlige del af landet, der er gået op til oppositionens side,« fortæller Simon Kruse.

Men uanset hvad fredsaftalen indeholder, er der ingen garanti for, at den vil få demonstranterne til at rømme Uafhængighedspladsen.

»Der er relativ stor afstand mellem oppositionslederne og folket på pladsen. Lederne har ikke vist sig på pladsen i dagevis, og folk betragter dem mere som mæglere end en magtfaktor. Folk har det sådan, at det er pladsen, der bestemmer, ikke lederne af oppositionen,« siger Simon Kruse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.