Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kongehuset bekræfter: Prinsesse Madeleine forlovet

Sveriges prinsesse Madeleine er forlovet med sin amerikanske kæreste, Christopher O'Neill. Det bekræfter det svenske kongehus på sin hjemmeside. Se video, hvor parret offentliggør forlovelsen.

Det svenske kongehus har offentliggjort tre billeder af parret.
Det svenske kongehus har offentliggjort tre billeder af parret.

Den svenske prinsesse Madeleine skal giftes. I løbet af sommeren 2013 får hun papir på sin kæreste gennem knap to år, Christopher O'Neill. Det bekræfter det svenske hof på kongehusets hjemmeside.

Chris - som prinsessen selv kalder ham - friede til prinsessen i dybeste hemmelighed i New York for en måneds tid siden, og kun kongefamilien og de nærmeste nøglepersoner omkring hoffet har været informeret om den glædelige nyhed.

På Kongehusets hjemmeside har hoffet offentliggjort et interview med det nyforlovede par, hvor Madeleine og hendes tilkommende fortæller mere om, hvordan de mødtes.

- Vi er meget glade og lykkelige. Det er en vældig speciel dag for os, fortæller prinsesse Madeleine.

Den 30-årige prinsesse ønsker ikke at gå i detaljer om frieriet:

- Det var i begyndelsen af oktober. Det var meget romantisk og fint gennemtænkt, men mere end det vil vi ikke fortælle. Det holder vi for os selv, siger prinsessen. Den seneste tid har der været flere tegn på, at Madeleines amerikanske forbindelse var alvorlig, og at en forlovelse var nært forestående. For eksempel var han inviteret, da prinsesse Estelle blev døbt i foråret.

Se også: "Kronprinsesse af Danmark" - kom helt tæt på Kronprinsesse Mary (10 kr.).

Og i begyndelsen af oktober mødte det svenske kongepar prinsessen og hendes kæreste i USA. Først var de sammen i parrets lejlighed på Manhatten, og siden spiste de middag på en af byens mest eksklusive restauranter. Det var første gang kongeparret viste sig offentlig sammen med datterens kæreste.

Parret oplyser, at de planlægger bryllup i sommeren 2013.

Madeleine har tidligere været forlovet med Jonas Bergström, men de gik fra hinanden i 2010 efter flere år sammen.

30-årige prinsesse Madeleine er det yngste af Silvia og Carl Gustavs tre børn.

Se videoen, hvor parret offentliggør forlovelsen her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.