Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Køln-betjente meldt til politiet

Bekymrede borgere anmelder betjente for manglende indgreb under nytårsnatten i Køln, mens Bayern kræver flere hjemsendelser af afviste asylansøgere

Seks ansatte i Kølns Politi bliver nu anmeldt til selvsamme politi af Køln-borgere, som søger svar på, hvorfor politiet ikke greb ind, mens krænkelserne stod på nytårsnat.
Seks ansatte i Kølns Politi bliver nu anmeldt til selvsamme politi af Køln-borgere, som søger svar på, hvorfor politiet ikke greb ind, mens krænkelserne stod på nytårsnat.

BERLIN: Hvorfor greb politiet ikke ind, da grupper af unge mænd nytårsnat forbrød sig mod kvinder på domkirkepladsen i Køln?

En gruppe bekymrede Køln-borgere søger nu konkrete svar på dette spørgsmål og har anmeldt seks politimænd, herunder først og fremmest den afskedigede politichef, Wolfgang Albers, for at undlade at gribe ind, mens krænkelserne stod på. Det meddeler en talsmand for statsadvokaten i Køln.

Kølns politi er i forvejen kritiseret for nytårsindsatsen af medier og politikere. Senest har Ralf Jäger, indenrigsminister i delstaten Nordrhein-Westfalen, bebrejdet politiledelsen for at have fejlvurderet situationen groft.

I mellemtiden er det samlede antal anmeldelser fra nytårsnatten nået på op på 653, hvoraf godt 45 procent vedrører seksuelle krænkelser. Politiet retter først og fremmest efterforskningen mod grupper af yngre mænd med nordafrikansk baggrund.

Mens tyske parlamentarikere i går var forsamlet i forbundsdagen i Berlin for at debattere de politiske konsekvenser af overgrebene i Køln, lød der konkrete opfordringer fra Bayern. I et indlæg i avisen Rheinische Post kræver CSU-generalsekretær Peter Tauber, at de tyske delstater bliver bedre til at hjemsende afviste asylansøgere.

Hver dag giver tyske myndigheder omtrent 1.000 afslag ud af 2.000 ansøgninger om asyl, men mange af de afviste bliver alt for længe i Tyskland. I 2014 blev kun 10.884 afviste asylansøgere sendt hjem, mens det tilsvarende tal for 2015 – dog kun til og med november – lyder på 18.363 hjemsendte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.