Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Koalition har kastet 5.000 bomber mod Islamisk Stat

Den internationale koalition med USA i spidsen har kastet knap 5.000 bomber mod terrorgruppen Islamisk Stat i Syrien og Irak, oplyser Pentagon.

USA: Den internationale koalition, som USA står i spidsen for, har kastet knap 5.000 bomber mod terrorgruppen Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien. Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, ifølge Al Jazeera.

Bomberne er blevet kastet under i alt 1.676 angreb mod den frygtede terrorgruppe. I alt meldes flere end 3.000 mål skadet eller tilintetgjort.

Blandt andet oplyser Pentagon, at bomberne har ødelagt 58 kampvogne og et større antal væbnede køretøjer.

Talsmand for ministeriet Steven Warren siger ifølge Al Jazeera, at han er »overbevist om, at niveauet af ødelæggelse er højt«.

Bombeangrebene blev indledt som det internationale samfunds reaktion på Islamisk Stats lynerobringer i Syrien og Irak, hvor terrorbevægelsen har oprettet et såkaldt kalifat på tværs af grænserne, og hvor de islamistiske krigere har begået brutale overgreb på befolkningen og ikke mindst på religiøse mindretal.

Danmark deltager i den del af den internationale angrebsmission, der er målrettet Islamisk Stats stillinger i Irak.

Talsperson for den amerikanske centralkommando major Curtis Kellogg har netop oplyst, at der bliver undersøgt forlydender om, at civile ved to tilfælde er blevet dræbt i koalitionens angreb. Derudover overvejes en undersøgelse af forlydender om civile tab i tre andre tilfælde.

Civile tab var en af flere grunde til, at præsidenten for den syriske koalition af oppositionspartier, Hadi al-Bahra, under et besøg i Danmark i december kritiserede koalitionens angreb over for Berlingske.

Blandt andet gjorde han opmærksom på, at det giver civile tab, når USA ikke koordinerer angrebene med den syriske opposition.

»Når USA-koalitionen har bombet et sted, kommer regimet efterfølgende og bomber det med tøndebomber, der dræber og lemlæster et stort antal civile. Lokalbefolkningen tror derfor, at USA og Assad samarbejder, og det betyder, at mange vælger at støtte op om Islamisk Stat og ser os i oppositionen som forrædere,« sagde Hadi al-Bahra.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.