Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knap en tredjedel af Frankrigs vælgere har stemt

Klokken 12 dansk tid havde 28,5 procent af de franske vælgere afgivet deres stemme ved præsidentvalget.

De franske vælgere har kunnet stemme ved det franske præsidentvalgs første runde siden klokken 8 søndag morgen. Klokken 12 havde knap en tredjedel af de stemmeberettigede sat kryds. Scanpix/Damien Meyer
De franske vælgere har kunnet stemme ved det franske præsidentvalgs første runde siden klokken 8 søndag morgen. Klokken 12 havde knap en tredjedel af de stemmeberettigede sat kryds. Scanpix/Damien Meyer

Paris. Valgdeltagelsen ved det franske præsidentvalg ligger indtil videre en smule over niveauet for valget i 2012.

En måling fra indenrigsministeriet viser, at 28,54 procent af de franske vælgere havde sat deres kryds klokken 12 dansk tid.

For fem år siden havde marginalt færre vælgere været forbi et valgsted. Her lå niveauet på 28,29 på samme tidspunkt. Det samlede stemmetal endte i 2012 på 79,5 procent.

Franskmændene har kunnet pege på deres favorit til posten siden klokken 8 søndag morgen. I de større byer lukker valgstederne klokken 20, mens de i mindre byer lukker klokken 19.

Omkring 47 millioner mennesker ventes at afgive deres stemme ved valget. Godt 45,5 millioner af dem skal sætte kryds på et af de 67.000 valgsteder rundt om i landet.

De resterende bor i oversøiske franske territorier eller i udlandet, hvor de blandt andet kan stå opført på konsulære lister, så deres stemme også kan blive hørt ved valget.

Et endeligt valgresultat ventes mandag morgen. Men de første målinger vil formentlig allerede komme kort efter valgstedernes lukning.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.