Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klimaværter kritiseres mens forhandlingerne er udskudt

Flere delegerede bebrejder værterne for FNs klimatopmøde i Doha for at være årsag til, at forhandlingerne natten til lørdag er blevet udskudt uden resultat.

QATAR: Under stor forvirring er fredagens møde under FNs klimaforhandlinger i Doha lørdag nat blevet udskudt i adskillige timer, fordi de delegerede ikke kan blive enige om de dårligt formulerede tekster. En forhandler fra Alliancen af Små Østater forlod ligefrem forhandlingerne i tårer som følge af frustration efter et skænderi med en repræsentant fra værtslandet, Qatar. Det skriver www.guardian.co.uk.

Under andre forhandlinger flød temperamentet over hos flere af de trætte delegerede, der kom op at skændes over små detaljer, og Kina blev beskyldt for at forsøge at trække aftaler indgået sidste år i land ved at genindsætte en gammel tekst, der tidligere var blevet udeladt. Samtidig blev amerikanerne anklaget for uforsonelighed med de fattige lande og for at nægte at indgå forpligtelser i forhold til at skaffe finansiering til dem.

Både delegerede fra rige og fattige lande var ifølge The Guardians udsendte rasende på værterne, og der forgik åbenlyse fornærmelser selv på de åbne møder på konferencen.

Værterne blev blandt andet beskyldt for ikke at tage forhandlingerne seriøst og for at være gået tidligt hjem torsdag i stedet for at være blevet natten igennem og arbejde på de tekstudkast, som værter forventes at gøre.

Ifølge The Guardian kan forsinkelsen udløse et sammenbrud i forhandlingerne, hvilket ikke ligefrem øger troen på et resultat.

Landene mangler fortsat at diskutere de vestlige landes klimastøtte til de ulande, der trues af tørke og oversvømmelser, en ny global aftale, der senest skal skrives under i 2015, for at den kan træde i kraft i 2020, samt en forlængelse af Kyoto-aftalen.

Forhandlingerne forventes at blive genoptaget lørdag morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.