Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klar sejr til rumænsk premierminister

Premierminister Victor Ponta sikrer sig flertal i Rumæniens parlament ved søndagens valg. Dermed er der lagt op til et opgør mellem premierministeren og præsidenten.

RUMÆNIEN: Som ventet kunne den venstreorienterede Socialliberale Union med premierminister Victor Ponta i spidsen trække sig sejrrigt ud af søndagens parlamentsvalg i Rumænien.

Tre exitpolls giver ifølge Reuters premierministerens parti mellem 54 og 58 procent af stemmerne og dermed et klart flertal i parlamentet. Nu venter der formentlig et opgør mellem Ponta og den højreorienterede præsident Traian Basescu, som Ponta forsøgte at vælte tidligere på året.

I forbindelse med det seneste opgør mellem de to svor præsidenten, at han aldrig vil udnævne Ponta til premierminister igen. Basescu har magten til at bede et andet medlem af Den Socialliberale Union om at danne regering, men det vil næppe blive vel modtaget i Pontas lejr.

Ifølge Reuters kan en regeringskrise i Rumænien skræmme potentielle investorer væk fra det økonomisk pressede land, der står foran at skulle indgå en ny aftale med Den Internationale Valutafond.

Præsident Basescus parti mistede magten i parlamentet ved en mistillidsvotum tidligere på året. Partiet er blevet voldsomt upopulært på grund af skattestigninger og nedskæringer af offentlige lønninger, men Rumæniens økonomi er står så svagt, at Pontas regering næppe får mulighed for at ændre forgængerens politik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.