Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kirke i Pennsylvania i USA vil se våben ved ceremoni

Politiet er opmærksom på omstridt ceremoni, men vil ikke gribe ind, da kirken ikke handler i strid med loven.

Semi-automatiske AR-15-rifler, her udstillet i en butik i Utah.
Semi-automatiske AR-15-rifler, her udstillet i en butik i Utah.

Washington. En kirke i Pennsylvania i USA opfordrer par til at medbringe automatvåben som AR-15-geværer eller lignende til en kristen ceremoni.

Kirken ligger i Poconobjergene og er udsprunget af kirkesamfundet Unification Church på den canadiske ø Newfoundland.

Den opsigtsvækkende ceremoni, der skal finde sted den 28. februar, er ifølge arrangøren blevet planlagt for flere måneder siden lang tid før skolemassakren i Florida, hvor en 19-årig dræbte 17 personer med et AR-15-gevær for en uge siden.

På kirkens hjemmeside hedder det, at "et AR-15-gevær eller tilsvarende, som for eksempel et AK semiautomatisk gevær, repræsenterer både muligheden og evnen til at forsvare sin familie og samfundet".

Lederen af menigheden, Tim Elder, siger til AP, at våbnene ikke vil være ladt. De vil være sikret med lås, og de vil blive undersøgt ved indgangen til kirken. Han fastslår, at kirken ikke har overvejet at aflyse eller flytte ceremonien.

- I dag er det vigtigere end nogensinde, at gode mennesker står op og kræver råderet over de værktøjer, som er nødvendige for at bekæmpe ondskab, siger han.

Politiet er blevet gjort opmærksom på ceremonien, men vil ikke have patruljer på stedet, da kirken ikke gør noget, som er i strid med loven.

Unification Church på Newfoundland ledes af præsten Sean Moon, som er søn af præsten Sun Myung Moon, en selverklæret messias, som grundlagde kirkesamfundet, der ofte beskrives som en kult.

Sean Moons bror grundlagde våbenproducenten Kahr Arms.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.