Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinesisk isbryder fanget af arktisk is

Den kinesiske isbryder, der undsatte et hold forskere på et strandet russisk skib ved Antarktis, ser nu selv ud til at være frosset fast i den arktiske is.

En helikopter fra den kinesiske isbryder Xue Long (Snedragen) afsætter reddede passagerer. Nu sidder redningsskibet selv fast i den arktiske is.
En helikopter fra den kinesiske isbryder Xue Long (Snedragen) afsætter reddede passagerer. Nu sidder redningsskibet selv fast i den arktiske is.

ANTARKTIS: Den kinesiske isbryder, som evakuerede 52 passagerer fra det fastfrossede russiske skib MV Akademik Shokalsky, er nu selv fanget af den arktiske is.

Ifølge AFP har isbryderen Xue Long - Snedragen - ikke bevæget sig de seneste dage, hvor skibet har medvirket til at redde passagerne på det russiske forskningsskib.

Ifølge australske søfartsmyndigheder har den kinesiske isbryder fredag meddelt, at man har problemer med at bevæge sig gennem isen.

Den russiske skib Akademik Shokalsky har siddet fast siden juleaftensdag 100 sømil øst for den arktiske franske base Dumon d’Urville.

Torsdag lykkedes det en redningshelikopter fra Snedragen at lande på isen ved siden af det strandede skib. Dermed kunne 52 forskere, turister og journalister evakueres til et nærliggende australsk skib Aurora Australis.

Det australske skib skulle have sat kurs mod Australien, men afventer ifølge AFP, om der eventuelt bliver brug for dens assistance til at løsrive den nu strandede kinesiske isbryder.

Australske søfartsmyndigheder oplyser ifølge AFP, at det kinesiske skib vil forsøge at vriste sig fri af isen, når tidevandsforholdene ændrer sig tidligt lørdag morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.