Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinesisk by indfører en-hund-politik

En ny lov betyder, at ejere med mere end én hund i den kinesiske by Qingdao skal give øvrige hunde til adoption.

Fra venstre ses her en tibetansk mastiff, en tysk hyrdehund og en akita.
Fra venstre ses her en tibetansk mastiff, en tysk hyrdehund og en akita.

I årtier håndhævede Kina sin etbarnspolitik for at undgå problemer med overbefolkning.

Nu har ledelsen i en kinesisk by taget strategien til sig over for et andet segment: Hunde.

I den kinesiske havneby Qingdao har myndighederne besluttet, at der kun må være én hund per husholdning. Øvrige hunde skal gives til adoption, skriver The Guardian.

Desuden er flere hunderacer blevet forbudt herunder tibetansk mastiff, akita og tyske hyrdehunde.

Reglen er blevet indført, efter at »flere og flere folk får hunde, hvilket har medført, at nogle hunde forstyrrer beboere og i nogle tilfælde sårer dem,« fortæller en unavngiven embedsmand til lokale medier ifølge The Guardian.

De seneste år er hunde blevet mere og mere populære i Kina særligt hos den voksende middelklasse. Visse hunderacer ses som statussymbol.

Der var 100 millioner kæledyr i Kina i 2015, hvoraf 62 procent var hunde. Generelt vokser antallet af kæledyr med rundt regnet 10 procent om året.

Mens det er blevet besluttet, at man skal give øvrige hunde til adoption, hvis man har mere end en, er der samtidig indført en bøde for at slå hunde ihjel, for at efterlade dem og for at mishandle dem.

Alle hunde skal registreres hos myndighederne.

Havnebyen Qingdao er ikke den første i Kina til at se på regulering af kæledyr. I byen Chengdu har der også været en-hund-politik siden 2009, og byen Changzhou har tidligere forsøgt at indføre samme regel, men opgav på grund af borgernes protester.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.