Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinesisk avis advarer Nordkorea mod at tirre Trump

Den koreanske halvø har ikke siden 2006 været så tæt på en militær konfrontation som nu ifølge kinesisk avis.

USA har omdirigeret en gruppe af flådeskibe - anført af hangarskibet USS Carl Vinson - til farvandet omkring den koreanske halvø.
USA har omdirigeret en gruppe af flådeskibe - anført af hangarskibet USS Carl Vinson - til farvandet omkring den koreanske halvø.

Hvis Nordkorea planlægger flere missilaffyringer eller test med atomvåben, bør planerne omgående lægges tilbage i skuffen af hensyn til landets egen sikkerhed.

USA har gjort det klart, at det ikke vil acceptere, at Nordkorea udvikler sig til en atommagt. Derfor skal styret i Pyongyang »undgå at lave fejl på dette tidspunkt«.

Det skriver den kinesiske avis Global Times onsdag i en leder.

Nordkorea ignorerer jævnligt internationale advarsler om at gennemføre den slags militære manøvrer.

Og tirsdag advarede statsstyrede medier i Nordkorea USA om, at ethvert tegn på amerikansk »aggressivitet« vil blive besvaret af et angreb med atomvåben.

I sidste uge beordrede USA's præsident, Donald Trump, et missilangreb mod en luftbase i Syrien. Det er af mange blandt andet blevet tolket som en advarsel mod det nordkoreanske regime.

»Ikke alene er Washington fyldt med selvtillid og arrogance efter missilangrebet i Syrien, men Trump ønsker også at fremstå som en mand, der holder sine løfter,« skriver Global Times, der drives af det kinesiske kommunistpartis officielle dagblad.

Donald Trump, der har opfordret Kina, Nordkoreas eneste allierede af betydning, til at gøre mere for at få nabolandet til at indstille udvikling af atomvåben, skrev tirsdag på Twitter:

»Nordkorea er på udkig efter ballade. Hvis Kina beslutter sig for at hjælpe, ville det være storartet. Hvis ikke løser vi problemet uden dem!«

I weekenden besluttede han at beordre flådegruppen Carl Vinson, der var på vej mod Australien, til at sætte kursen mod den vestlige del af Stillehavet.

Den koreanske halvø har ikke været så tæt på et "militært slag", siden Nordkorea i 2006 gennemførte sin første atomtest, skriver Global Times om de amerikanske krigsskibe, der er på vej mod halvøen.

Avisen, hvis holdning ikke nødvendigvis afspejler det kinesiske styres politik, mener også, at Nordkorea vil få Kinas vrede at føle i tilfælde af nye prøveaffyringer af missiler.

»Hvis Nordkorea provokerer endnu engang denne måned, så vil det kinesiske samfund se velvilligt på, at (FN's Sikkerhedsråd, red.) indfører adskillige hårde sanktioner, der er uden fortilfælde,« skriver Global Times i sin leder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.