Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinas præsident udnævner sig til chef for hæren

Præsident Xi Jinping er udnævnt til øverstkommanderende for Kinas hær, og det styrker hans position.

Siden Xi Jinping kom til magten, har han forsøgt at øge kontrollen med Folkets Befrielseshær.
Siden Xi Jinping kom til magten, har han forsøgt at øge kontrollen med Folkets Befrielseshær.

Beijing: Xi Jinping er nu ikke længere kun Kinas præsident, mens også den øverstkommanderende for landets væbnede styrker, rapporterer de kinesiske medier torsdag.

Det statslige nyhedsbureau Xinhua og den statsdrevne tv-station CCTV kan på både kinesisk og engelsk fortælle om forfremmelsen, der vil konsolidere præsidentens kontrol over militæret.

Ud over at være præsident er Xi også generalsekretær for kommunistpartiet, som reelt er der, hvor hans magt kommer fra. Samtidig er han formand for for Den Centrale Militærkommission.

Siden Xi kom til magten, har han forsøgt at øge kontrollen med Folkets Befrielseshær. Hæren er teknisk set ikke underlagt den kinesiske stat, men kommunistpartiet.

Nogle af hærens topofficerer er blevet udrenset under den kampagne, Xi har iværksat mod korruption, og han har for nylig i en tale understreget, at militæret må være "absolut loyalt".

Ud over krudt og kugler er hæren også ejer af meget store virksomheder i Kina.

Under Xi har Kina fremtrådt mere selvsikkert både udenrigspolitisk og militært. Kina har etableret baser på kunstige øer i Det Sydkinesiske Hav i områder, som andre lande i regionen gør krav på.

Det har skabt spændinger i forhold til USA.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.