Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinas præsident ruller den store røde løber ud for Trump

USA's præsident indleder et besøg i Kina, hvor truslen fra Nordkorea vil fylde i samtalerne med præsident Xi.

USA's præsident indleder et besøg i Kina, hvor truslen fra Nordkorea vil fylde i samtalerne med præsident Xi.
USA's præsident indleder et besøg i Kina, hvor truslen fra Nordkorea vil fylde i samtalerne med præsident Xi.

Præsident Donald Trump og USA's førstedame Melania er onsdag landet i Kinas hovedstad, Beijing. Her står truslen fra Nordkorea højt på den amerikanske dagsorden.

Trump-parret blev kørt gennem Beijings gader til Den Forbudte By, hvor præsident Xi Jinping og kone stod klar til at modtage dem og vise rundt.

»Jeg ser meget frem til at møde præsident Xi, som lige har fået en stor politisk sejr,« skrev Trump i et tweet, inden han tog afsked med Sydkorea.

Det var en henvisning til sidste måneds kongres i det kinesiske kommunistparti. Her styrkede Xi sin position i en grad, som ikke er set siden det modernes Kinas første leder, Mao Zedong.

»Han smører tykt på for at få Xi i godt humør, for han vil have ubehagelige ting at fortælle ham,« siger Jean-Pierre Cabestan, der er Kina-ekspert på baptist-universitetet i Hongkong.

Under besøget i Sydkorea gentog Trump mange gange, at Nordkorea er den afgørende trussel for USA og Fjernøsten. Trump vil forsøge at presse Kina til at gøre mere for at bremse Nordkoreas atomvåbenprogram og testaffyringer af langtrækkende raketter.

Kina er Nordkoreas nærmeste allierede. Men Xi har vist tegn på, at hans tålmodighed med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er tyndslidt.

De hårde politiske samtaler mellem Xi og Trump ventes først torsdag.

Xi har forberedt et ekstravagant statsbesøg. Der indgår besøg i operaen og storslåede middage for ægteparret Trump.

Trump ventes under sit besøg at kritisere Kina for at have oparbejdet et meget stort handelsoverskud i forhold til USA.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.