Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinas pandaer får kæmpe nationalpark

Tre provinser i Kina etablerer en gigantisk nationalpark for landets berømte, sort-hvide bjørneart.

Tre provinser i Kina etablerer en gigantisk nationalpark for landets berømte, sort-hvide bjørneart.
Tre provinser i Kina etablerer en gigantisk nationalpark for landets berømte, sort-hvide bjørneart.

Mange af Kinas vildtlevende pandaer får om nogle år et kæmpe område at boltre sig på.

Lokalregeringen i den kinesiske provins Sichuan har sikret sig 10 milliarder yuan - svarende til 9,5 milliarder kroner - i finansiering til at etablere en gigantisk nationalpark for den unikke bjørn.

Parken bliver tre gange så stor som Yellowstone National Park i USA, skriver avisen China Daily torsdag ifølge Reuters.

Formålet er at beskytte pandaer i de tre provinser Sichuan, Shaanxi og Gansu. En del af beløbet, som lokalregeringen investerer i projektet, er øremærket til at afhjælpe fattigdom blandt områdets beboere.

Indtil for få år siden blev det sort-hvide pelsdyr af Den Internationale Sammenslutning for Naturbeskyttelse, IUCN, karakteriseret som »moderat truet«, men i 2016 kom der godt nyt.

Her blev pandaen rykket en kategori ned og betegnes nu kun som »sårbar«.

Baggrunden var en stigning i antallet af vildtlevende kæmpepandaer i Kina til 1864 fra knap 1600 i 2003.

»Det er en fantastisk glædelig nyhed. Fremgangen viser, at Kina gør en stor indsats for bevarelse af pandaen, og at det nytter at beskytte de skove, hvor den lever, sagde Bo Normander, programleder for skov og biodiversitet i Verdensnaturfonden (WWF),« ifølge Politiken.

Københavns Zoo får i år sine første to pandaer. Haven er ved at opføre et cirkelformet anlæg til de kræsne dyr, som hovedsageligt lever af bambusskud.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.