Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinas leder advarer mod religiøs infiltration

Kina må være på vagt over for udenlandsk infiltration ved hjælp af religion, siger præsident Xi Jinping.

Kina må være på vagt over for religiøs infiltration, og landet må stoppe ekstremister, som udbreder deres ideologi.

Det siger den kinesiske leder, præsident Xi Jinping, som i weekenden talte ved et møde for topledere om håndteringen af religion, skriver statslige medier.

- Kina må også sikre, at internettet blive anvendt til at fremme det kommunistiske partis religiøse teorier og politik, siger han videre ifølge det officielle nyhedsbureau Xinhua.

Xi tilføjer på den to-dages konference om religion, der sluttede søndag, at Kina må imødegå infiltration med religiøse midler og imødegå ekstremisters ideologiske overtrædelser.

Det regerende kommunistparti siger, at det værner om religionsfrihed, men alle religiøse aktiviteter overvåges nøje, og der bliver hurtigt slået ned på religiøse grupper.

Myndighederne er især bekymret for islamisters voksende indflydelse i Xinjiang regionen i den vestlige del af landet. Her er blandt andet slør og skæg blevet forbudt.

Også kristne har fået kommunistpartiets restriktive linje at føle. I kirker i kystprovinsen Zhejiang er kors blevet taget ned.

Medlemmer af kommunist partiet skal følge marxistiske principper og forblive strengt ateistiske, siger Xi.

Gennem de seneste år har Xinjiang været skueplads for adskillige blodige opgør mellem provinsens hankinesere og uighurerne, som mener, at de udsættes for systematisk diskrimination af det kommunistiske regime.

Grupper, der kæmper for flere rettigheder til uighurerne, siger, at de føler sig undertrykt af den kinesiske regerings restriktioner på deres religion og økonomisk diskriminering.

I 2009 blev storbyen Urumqi i regionen rystet af blodige sammenstød mellem uighurer og etniske hankinesere, som udgør langt størstedelen af befolkningen. Næsten 200 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.