Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kina tvinger børn til at besøge deres forældre

Fremover kan kinesiske forældre hive deres børn i retten, hvis ikke børnene kigger forbi hos de gamle af egen vilje.

Arkivfoto
Arkivfoto

- Du skal besøge dine forældre. Og det er en ordre.

Sådan kan det fremover lyde i Kina, efter det kommunistiske land har vedtaget en lov, der kræver, at børn besøger deres forældre regelmæssigt, efter de er flyttet hjemmefra. Gør de det ikke, risikerer de at få et søgsmål på halsen, rapporterer BBC.

Loven udpensler ikke, hvor ofte besøgene skal finde sted, men glemmer eller dropper kineserne at besøge deres forældre, så risikerer de altså at blive hevet en tur i retten af deres egen mor eller far.

Tiltaget skal dæmme op for et stigende antal sager, hvor ældre er blevet svigtet af deres voksne børn og dermed har været overladt til at klare sig selv. Tidligere på måneden kunne et kinesisk statsmedie berette om en kvinde i 90erne, som i to år havde levet i en regulær svinesti, fordi hendes søn ikke tog sig af hende.

De seneste års samfundsudvikling og ændring i levestandarden har ændret de traditionelle kinesiske familiemønstre. Mange unge har forladt deres hjemegn for at søge mod de store industribyer, og på grund af den strenge etbarnspolitik sidder mange ældre derfor efterladte tilbage.

En ottendedel af de flere end en milliard kinesere er ifølge BBC over 60 år, og mens antallet af ældre vokser, bliver der færre i den erhvervsaktive alder til at forsørge dem.

Plejehjem er ikke udbredte i Kina, men det håber den danske regering vil ændre sig. Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) ser et stort potentiale i at eksportere danske løsninger til den kinesiske plejesektor, og det første demonstrationsplejehjem med danske rødder er allerede etableret i det store land mod øst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.