Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kina spiller med militærmusklerne

Kina lander første fly på nationens nye, ombyggede hangarskib.

Kinas første hangarskib, det 300 meter lange Liaoning, er bygget på skroget af et ufærdigt, ukrainsk hangarskib og er stævnet ud på sin jomfrutur. Søndag landede et fly.
Kinas første hangarskib, det 300 meter lange Liaoning, er bygget på skroget af et ufærdigt, ukrainsk hangarskib og er stævnet ud på sin jomfrutur. Søndag landede et fly.

KINA: Et af det kinesiske luftvåbens nyeste jagere landede søndag på hangarskibet, Liaoning, Kinas indtil videre eneste hangarskib.

Ifølge Reuters landede og startede et J-15 fly fra hangarskibets karakteristiske opadskrånede dæk, for at vise det kinesiske folk og det internationale samfund at Kina er på nippet til at tage hul på en ny æra i sin militære formåen.

Det 300 meter lange Liaoning, er bygget på skroget af et ufærdigt, ukrainsk hangarskib og stævnede ud på sin jomfrutur for kort tid siden.

Hangarskibet ibrugtagning falder sammen med, at spændingerne i regionen er stigende. Det gælder ikke mindst mellem Japan og Kina, som strides om ejerskabet til en lille ubeboet øgruppe, som i Japan kaldes Senkaku og i Kina Diaoyu og ligger i et rigt fiskefarvand, hvor havbunden muligvis også gemmer på olie og naturgas.

Kina lægger ikke skjul på, at hangarskibet vil hjælpe styret til at varetage nationens interesser. men militære eksperter peger på, at det vil tage endnu noget tid, før det kinesiske hangarskib er fuldt udstyret og for alvor bliver slagkraftigt.

Den første landing og start fra hangarskibet blev i øvrigt overværet af en af chefingeniørerne bag opbygningen af Liaoning og de fly, som er designet til at blive stationeret på det.

Men oplevelsen var tilsyneladende så stærk for den 51-årige Luo Yuan, at ingeniørens hjerte ikke kunne stå den igennem. Hans død om bord var søndag hovednyheden på det statslige CCTV.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.