Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kina skruer ned for forventningerne til årets vækst

For første gang i to årtier har kinesiske myndigheder vedtaget et interval for landets vækstmål.

Beijing: Mellem 6,5 og 7 procents vækst.

Det er målet for den kinesiske økonomi i 2016, lyder det lørdag fra Kinas premierminister, Li Keqiang. Meldingen står at læse i teksten til en tale, som premierministeren skal holde senere på dagen.

Dermed er der blevet skruet en smule ned for forventningerne i forhold til tidligere meldinger, der blot lød på et vækstmål på syv procent, skriver Bloomberg.

Samtidig bliver det oplyst, at den kinesiske regering regner med en gennemsnitlig vækst på mindst 6,5 procent over de kommende fem år.

Ifølge The Wall Street Journal betyder meldingen, at regeringen for alvor anerkender en sløvende vækst i verdens andenstørste økonomi.

Ved også for første gang i to årtier at vedtage et 0,5 procents interval for vækstmålet har Kina givet sig selv en større fleksibilitet.

- Ved at fastsætte en forventet vækstrate på mellem 6,5 og 7 procent har vi taget hensyn til behovet for at opbygge et på alle måder moderat velstående samfund og behovet for at fremme strukturelle reformer, lyder det i taleteksten, skriver Reuters.

Af Li Keqiangs tale fremgår det yderligere, at regeringen stiler efter at holde inflationen på cirka tre procent.

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua planlægger regeringen at øge budgettet for landets forsvar med 7,6 procent. Det er ifølge Xinhua den "laveste stigning i forsvarsbudgettet i seks år".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.