Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kina appellerer til Trump om at snakke Taiwan via Kina

Taiwan kan man ikke forhandle med direkte. Det skal ske igennem Kina, understreger Kinas udenrigsminister.

Donald Trumps bemærkning om, at han vil krænke et-Kina-politikken, bliver modtaget med stor bekymring i Kina. Free/Colourbox
Donald Trumps bemærkning om, at han vil krænke et-Kina-politikken, bliver modtaget med stor bekymring i Kina. Free/Colourbox

Beijing. Kina vil ikke finde sig i Donald Trumps tilnærmelser til Taiwan, der af kineserne betragtes som en udbryderprovins. Al kommunikation skal gå via Beijing.

Det kinesiske udenrigsministerium skriver lørdag på dets hjemmeside, at politikken om et samlet Kina ikke er til diskussion. Den politik gælder også i forholdet til USA.

Meldingen kommer, efter at Trump til avisen Wall Street Journal har sagt, at USA kunne udfordre og forhandle om denne politik.

USA har accepteret politikken om et samlet Kina - med Taiwan - siden 1979.

Men den praksis har den kommende præsident i USA åbenbart planer om at sløjfe.

Blandt andet udløste det vrede i Beijing, da Trump i december sidste år accepterede et opkald fra Taiwans præsident, efter at Trump havde vundet præsidentvalget i USA.

Den kommende amerikanske præsident har i et interview med Fox News også krævet indrømmelser på handelsområdet, hvis ikke amerikanerne skal skifte standpunkt.

USA's Kina-politik går ud på, at amerikanerne officielt regner regeringen i Beijing som den eneste lovlige regering i Kina. Det betyder, at USA ser Taiwan som en del af Kina.

Donald Trump har adskillige gange langet ud efter Kina - blandt andet for at devaluere landets valuta i et påstået forsøg på at skade USA.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.