Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un truer Trump med atomknappen i årlig nytårstale

Den nordkoreanske leder henvendte sig direkte til USA i sin nytårstale, hvor han igen truede med atomvåben.

I sin årlige nytårstale siger Kim Jong-un blandt andet, at Nordkorea og Sydkorea skal mødes snarest for at forhandle om, at Nordkorea sender en delegation til landet i forbindelse med OL. Lederen rettede også trusler mod USA. Scanpix/Jung Yeon-je
I sin årlige nytårstale siger Kim Jong-un blandt andet, at Nordkorea og Sydkorea skal mødes snarest for at forhandle om, at Nordkorea sender en delegation til landet i forbindelse med OL. Lederen rettede også trusler mod USA. Scanpix/Jung Yeon-je

Pyongyang. Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger i sin årlige nytårstale, at han altid er klar til at trykke på atomknappen.

- Atomknappen er altid på mit bord. Det er ikke afpresning, men sådan er virkeligheden, siger Kim Jong-un mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kommentaren finder sted, efter at tonen mellem USA og Nordkorea er blevet hårdere og hårdere de seneste måneder.

USA og landets præsident, Donald Trump, skal tage Nordkorea seriøst, siger Kim Jong-un.

- USA skal være bevidst om, at vi nu er en atommagt. Hele USA er nu inden for vores atomvåbens rækkevidde. USA kan aldrig starte en krig mod mig eller vores folk, siger lederen ifølge AP.

Selv om Nordkorea ifølge landets styre er en atommagt, er målet endnu ikke nået, når det kommer til atomvåben.

- Vi må masseproducere atomsprænghoveder og ballistiske missiler, og vi må sætte farten op i produktionen, siger Kim Jong-un.

I december vedtog FN's Sikkerhedsråd nye sanktioner mod Nordkorea. Det skete for at øge presset på landet, der har intensiveret sit atomprogram det seneste år.

I talen blev der også talt om et forbedret forhold til Sydkorea.

Kim Jong-un siger, at det kommende vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang bliver en god mulighed for at forbedre forholdet. OL-byen ligger tæt ved grænsen til Nordkorea.

Lederen foreslår, at Nordkorea og Sydkorea skal mødes snarest for at forhandle om, hvorvidt Nordkorea skal sende en delegation til landet i forbindelse med OL.

- Vinter-OL bliver en god mulighed for at fremvise de koreanske nationers status. Vi ønsker oprigtigt, at begivenheden bliver en succes, siger den nordkoreanske leder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.