Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un talte om fred med Xi Jinping under besøg i Kina

Den nordkoreanske leder er angiveligt klar til at efterkomme et internationalt krav om atomnedrustning.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har været på uofficielt besøg i Kina. Scanpix/Jung Yeon-je/arkiv
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har været på uofficielt besøg i Kina. Scanpix/Jung Yeon-je/arkiv

Beijing. Kina bekræfter, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har været på uofficielt besøg i landet fra søndag til onsdag lokal tid.

Det rapporterer Kinas statslige nyhedsbureau, Xinhua, onsdag, efter at det i dagevis har svirret med ubekræftede rygter, om at den nordkoreanske leder skulle være i Kina.

Det er Kim Jong-uns første kendte udlandsrejse, siden han blev leder af det lukkede land i 2011.

Det var Kinas præsident, Xi Jinping, der havde inviteret Kim Jong-un og hans hustru, Ri Sol-ju, på besøg i landet. Det rapporterer Xinhua ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Jeg har haft succesfulde samtaler med præsident Xi Jinping, om hvordan vi kan udvikle forholdet mellem de to partier og de to lande, vores respektive hjemlige situation, opretholde fred og stabilitet på den koreanske halvø samt andre spørgsmål,« udtaler Kim Jong-un ifølge det kinesiske nyhedsbureau.

Xinhua rapporterer videre, at Kim Jong-un under mødet skulle have sagt, at han er indstillet på at efterkomme det internationale krav om atomnedrustning.

»Det er muligt at finde løsninger på problemet omkring atomnedrustning på den koreanske halvø, hvis Sydkorea og USA responderer på vores forsøg med velvilje, skal lederen have sagt.«

Det nordkoreanske visit skal ifølge analytikere formentlig ses i lyset af, at der venter en række vigtige møder de kommende måneder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I april skal Kim Jong-un mødes med den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, og samtidig har USA's præsident, Donald Trump, lagt op til et topmøde med Kim i maj. Her kan Nordkoreas atomprogram komme på dagsordenen.

Kim Jong-uns besøg kommer samtidig på et tidspunkt, hvor Nordkoreas udenrigshandel lider voldsomt under skærpede sanktioner, som blev støttet af Kina i FN's Sikkerhedsråd, skriver Reuters.

Omkring 90 procent af Nordkoreas udenrigshandel går gennem Kina.

Det er ikke usædvanligt, at Kina ventede med at bekræfte Kim Jong-uns besøg. Da hans far, Kim Jong-il, besøgte landet, plejede de kinesiske myndigheder at vente med at bekræfte besøget, til han var trygt tilbage i Nordkorea.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.