Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un ønsker sin kinesiske kollega succes

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, var hurtigt ude med en lykønskning til Kinas nye leder, Xi Jinping. Resten af verden lader vente på sig.

Kinas kommende præsident Xi Jinping  i Folkets Store Hal i Beijing.
Kinas kommende præsident Xi Jinping  i Folkets Store Hal i Beijing.

Få timer efter, den kinesiske partisekretær, Xi Jinping, blev udnævnt torsdag, modtog han en lykønskning fra sin nordkoreanske kollega, Kim Jong-un.

- Da jeg tror, at det traditionelle DPRK (Nordkorea, red.) og Kina-venskab, der har udviklet sig gennem generationer, vil fortsætte med at vokse i overensstemmelse med ønskerne fra de to folk, ønsker jeg Dem oprigtigt held og lykke med Deres arbejde, siger Kim Jong-un ifølge det statsejede, nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, i sin meddelelse til den nye kinesiske leder.

KCNA skriver desuden, at meddelelsen fra lederen giver udtryk for tillid og høje forventninger til alt fra servicepersonale inden for det kinesiske kommunistparti til de syv nye ledere samt hele den kinesiske befolkning.

- Det er min overbevisning, at vores kinesiske brødre vil opnå et omfattende og velhavende socialistisk samfund ved hjælp af en bæredygtig økonomisk vækst og forbedring af folkets levestandard under ledelse af det kinesiske kommunistparti med Dem som generalsekretær. Nordkorea og Kina er gode naboer, som er forbundet af de samme bjerge og floder og af et venskab med historiske rødder, udtaler den nordkoreanske leder.

Wall Street Journal påpeger, at på trods af lejlighedsvise uenigheder mellem de to lande, er Kina fortsat Nordkoreas største støtte og partner. Derfor har Kim Jong-un god grund til at håbe, at de nye ledere vil være ligeså venskabelige med Nordkorea, som deres forgængere har været. Et af de nye medlemmer i Den Stående Komité, Zhang Dejiang, må formodes at være indstillet på at fortsætte det gode forhold, da han har taget sin uddannelse på Kim Il-sung universitetet i Nordkorea.

Udover den nordkoreanske lykønskning har det indtil videre været småt med lykønskninger fra resten af verdens ledere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.