Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un klar til dialog med Sydkorea

Den nordkoreanske leder er klar til et topmøde med ærkefjenderne i syd. Begge nationer søger fred og samling.

Nordkoreas Kim Jong-Un er klar til dialog, sagde han i sin nytårstale.
Nordkoreas Kim Jong-Un er klar til dialog, sagde han i sin nytårstale.

NORDKOREA: Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er parat til at indlede en fredsskabende dialog med Sydkorea på et topmøde mellem de to nabolande. Det oplyste han i sin TV-transmitterede nytårstale, skriver Reuters.

Diktatorens håndsrækning kommer efter, at Sydkorea mandag foreslog, at landene i januar genoptager samtaler om blandt andet genforening af familier, som blev adskilt under Korea-krigen fra 1950 til 1953.

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, gav i sin nytårstale videre udtryk for, at hun i 2015 vil arbejde for at skabe et grundlag for en samling med Nordkorea, og den tanke er Kim Jong-un ikke afvisende overfor.

»Hvis de sydkoreanske myndigheder oprigtigt ønsker at forbedre forholdet mellem Nord- og Sydkorea gennem samtaler, så kan vi genoptage disse møder på højt niveau. Hvis atmosfæren og omstændighederne er til det, så er der ingen grund til ikke at holde et topmøde med Sydkorea,« sagde Kim Jong-un ifølge Reuters i sin nytårstale ifølge Reuters.

Nordkorea og Sydkorea er teknisk set forblevet i krig, idet Koreakrigen sluttede med en våbenhvile, ikke en fredsaftale. Genforeningen af den koreanske halvø har været en erklæret prioritet for regeringerne i både nord og syd gennem en lang periode.

De seneste seriøse samtaler mellem de to nationer fandt sted i februar, men her deltog ingen statsledere. De seneste officielle samtaler mellem ministre fra de to parter blev holdt i maj 2007.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.