Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un kan blive Årets Person

TIME Magazine kårer om få timer årets vigtigste "newsmaker". Både skurke og helte er i spil som årets person. Forrige års vinder blev Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg.

Nordkoreas leder Kim Jong-un har skabt så mange overskrifter i årets løb, at han er favorit til at blive kåret som "Årets person".
Nordkoreas leder Kim Jong-un har skabt så mange overskrifter i årets løb, at han er favorit til at blive kåret som "Årets person".

Hvad har Adolf Hitler, Josef Stalin og pave Johannes Paul II til fælles? De har alle været på TIME Magazines forside som "Person of the Year".

Nogle af vinderne gennem tiden har været kontroversielle navne, andre er kommet med for det gode, andre igen for det onde. Men de deler alle æren af at være kendt - af at have skabt de største overskrifter og tegnet verden gennem det foregående år.

Tidsskiftet kårer om få timer vinderen for 2012 og har offentliggjort listen med de øverste kandidater.

En klar favorit er Malala Yousafzai. Altså den pakistanske pige, der kæmpede for kvinders ret til uddannelse og blev forsøgt myrdet af Taleban. Hun blev i hast fløjet til Birmingham og opereret og lever i dag i Storbritannien.

Også præsident Obama, præsident Mohamed Morsi fra Egypten og ægteparret Bill og Hillary Clinton står på listen. Det samme gælder Marissa Mayer og Tim Cook, der begge er CEO - den ene på Yahoo!, den anden på Apple. For ikke at glemme de tre forskere bag sommerens opdagelse af Higgs-bosonen.

Man er ikke altid endt med et navn:

Vinderen i 1966 blev for eksempel Ungdommen med dens mode, dens musik, dens nye indflydelse på verdens magtbalance.

Vinderen i 1988 blev Den Truede Jord. Emner som forurening og global opvarmning var for alvor kommet på tapetet.

Og sidste års vinder var Demonstranten. En anderkendelse til alle de anonyme deltagere i det arabiske forår.

TIME har igen i år spurgt læserne, hvad de synes. Øverste kandidat på den liste er Nordkoreas nye leder, Kim Jong-un. Nok ikke fordi mange dåner af sympati for despoten, men igen fordi hans udnævnelse har skabt overskrifter. Ikke færre end 5,6 mio. læsere har stemt på nordkoreaneren.

Svaret på om du bliver Årets Person og kommer på en af verdens mest omtalte forsider vil ligge klart onsdag over middag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.