Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un inviterer Donald Trump til Nordkorea

Kim Jong-un accepterer Trumps invitation til Det Hvide Hus og gengælder invitationen efter tirsdagens topmøde.

Der skal sættes handling bag ordene, har Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sagt til den amerikanske præsident, Donald Trump, ved tirsdagens topmøde i Singapore. Kcna/Reuters
Der skal sættes handling bag ordene, har Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sagt til den amerikanske præsident, Donald Trump, ved tirsdagens topmøde i Singapore. Kcna/Reuters

Forholdet mellem Nordkorea og USA blomstrer fortsat efter tirsdagens topmøde i Singapore mellem den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, og den amerikanske præsident, Donald Trump.

Kim Jong-un har således »med glæde« accepteret en invitation fra Donald Trump til at besøge Det Hvide Hus i Washington.

Det rapporterer det nordkoreanske statsmedie KCNA ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Samtidig har Kim gengældt invitationen og inviteret Trump til at besøge Nordkorea.

Under tirsdagens topmøde skal Kim Jong-un desuden have sagt til Trump, at det er "presserende", at Nordkorea og USA stopper med at "irritere og udføre fjendtlige militære aktioner imod hinanden". Det skriver KCNA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er afgørende for at opnå en atomnedrustning, skal Kim Jong-un have understreget.

»Kim Jong-un har sagt at for at opnå fred og stabilitet på Den Koreanske Halvø og for at gennemføre en atomafrustning, må de to lande forpligte sig til ikke at støde hinanden fra sig,« skriver KCNA ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kim Jong-un har også understreget på mødet, at der nu er behov for, at USA og Nordkorea følger op med institutionelle og retlige skridt for at gennemføre de løfter, der blev givet på mødet.

Topmødet i Singapore var det første møde mellem en siddende amerikansk præsident og en nordkoreansk leder nogensinde.

Ved mødet underskrev Kim Jong-un og Trump et fælles dokument, hvor USA lover at indstille militære øvelser på Den Koreanske Halvø, mens Nordkorea nedlægger et »større antal anlæg for missilprøveaffyringer«.

Derudover er man som ventet begyndt at tale om en mulig atomnedrustning og om at skabe fred mellem Syd- og Nordkorea.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.