Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kim Jong-un i nytårstale: Nordkorea tæt på at teste interkontinentalt missil

Nordkoreas diktator siger i nytårsbudskab, at hans land er meget tæt på at teste et interkontinentalt missil.

Nordkoreas diktator, Kim Jong Un, fortæller i sit nytårsbudskab, at landets ingeniører gør fremskridt med Nordkoreas våbenprogram. Reuters/Kcna
Nordkoreas diktator, Kim Jong Un, fortæller i sit nytårsbudskab, at landets ingeniører gør fremskridt med Nordkoreas våbenprogram. Reuters/Kcna

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger i et nytårsbudskab, at hans stalinistiske, isolerede stat er tæt på at kunne foretage en test med et interkontinentalt missil (ICBM).

- Forskningen og udviklingen af topmoderne våbenudstyr skrider aktivt frem, og forberedelsen til en ICBM-rakettest er i sidste fase, siger diktatoren i en nytårstale, der er blevet transmitteret på nordkoreansk tv.

I 2016 testede Nordkorea i hidtil uset tempo langtrækkende missiler, men flere eksperter har sagt, at landet stadig er flere år fra at udvikle ICBM-missiler, der kan udstyres med atomsprænghoveder, som kan nå USA.

Nordkorea har siden 2006 været under FN-sanktioner på grund af dets test med atomsprængninger og ballistiske missiler.

Sanktionerne blev skærpet i december, efter at Nordkorea 9. september foretog endnu en atomprøvesprængning, den hidtil største i landet.

Ved interkontinentale missiler forstås missiler, der kan nå fra det ene kontinent til det andet med atomsprænghoveder.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at minimumsrækkevidden for et ICBM-missil er 5500 kilometer, men nogle er designet til at ramme mål op til 9000 kilometer væk.

Den amerikanske delstat Californien ligger omkring 9000 kilometer fra Nordkorea.

Et ballistisk missil defineres som et missil med en rækkevidde på mellem 1000-3000 kilometer.

I 2016 gennemførte Nordkorea otte testaffyringer med sit ballistiske missil med navnet Musudan. Det er designet til at have en rækkevidde på 3000 kilometer og kan udgøre en fare for Sydkorea og Japan.

Men kun en af de otte affyringer i fjor blev en succes.

Hvis Nordkorea med succes gennemfører en test med et ICBM-missil vil det markere et betydeligt skridt fremad for det hemmelige våbenprogram i landet.

Sydkorea har afvist at kommentere oplysningerne om, at Nordkorea muligvis vil teste et ICBM-missil.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.